Odloženo rušenje kuće porodice Stanojević

U Studentskoj ulici u blizini Delta sitija ranije se okupilo oko 30 pripadnika Komunalne policije, vatrogasne službe i policije
66 pregleda 26 komentar(a)
Ažurirano: 26.04.2013. 12:03h

Rušenje nelegalno izgrađenih objekata porodice Stanojević odloženo je, jer se nekoliko članova porodice, uključujući djecu, zaključalo unutar kuće.

U Studentskoj ulici u blizini Delta sitija ranije se okupilo oko 30 pripadnika Komunalne policije, vatrogasne službe i policije, da bi srušili dva nelegalno izgrađena objekta porodice Stanojević.

Prema saznanjima Vijesti, u kuću se zaključalo nekoliko članova porodice Stanojević, i policiji su saopštili da će kuću srušiti jedino ako žele da povrijede nekog u njoj. Policija je upozorila porodicu Stanojević da se sklone i puste nadležne da neometano sruše objekte.

Stanojevići su, sa druge strane, okupili isto toliko rođaka i prijatelja da bi spriječili rušenje objekata, čime je došlo do stvaranja napete situacije u toj ulici.

Sud nenadležan

Komunalna policija najavila je ranije porodici Stanojević da će im danas oko 10 časova porušiti dva sporna objekta u Studentskoj ulici.

Violeta Stanojević saopštila je juče da je sud odbacio tužbu koju su podnijeli, ali da neće dozvoliti da im, kako je najavljeno, danas sruše kuće.

“Borićemo se za do zadnjeg za ove kuće koje smo sa mukom zaradili i nećemo im dozvoliti ni da uđu. Zvao je jutros advokat i kazao da sud nije nadležan i da je Glavni grad naredio katastru da naše zemljište, koje se 40 godina vodi na nas, prevede u gradsko, kao da moj svekar nije nikada ni postojao”, kazala je Stanojević.

Nadležni su početkom godine planirali da sruše dva objekta, izgrađena na gradskom zemljištu, ali to nijesu učinili jer su ih Stanojevići tužili da ruše nelegalno - na zemljištu koje se u Katastru vodi na njih.

Na tom zemljištu planirana je izgradnja blokovske saobraćajnice.

Glavni grad je ranije Stanojevićima ponudio dva stana na korišćenje u zamjenu za porušene objekte, ali su oni to odbili i zahtijevaju da stanove dobiju u vlasništvo.

Violeta Stanojević tvrdi da su im iz Glavnog grada kazali da sjutra mogu da dođu i preuzmu ključeve od stanova, a potom se i usele. Ona je istakla da će pokušati da spasu kuće “u kojima su podizali djecu”.

Stanojevići su ranije spriječili bagere da im poruše kuće.

Galerija

Bonus video: