Olivera Milačić: Sigurno ću dati pare prije dolaska Kavalija

Milačić, koja organizuje u junu dolazak poznatog kreatora, još nije uplatila obećane donacije “Komanskom mostu” i Resursnom centru
795 pregleda 11 komentar(a)
Ažurirano: 26.04.2013. 18:23h

Iako kompanija “Murano Montenegro” 10. juna planira reviju poznatog modnog kreatora Roberta Kavalija, ona još nije uplatila donacije “Komanskom mostu” i Resursnom centru za djecu i mlade Podgorica, koje su obećane prošle godine i zbog kojih je u Podgorici organizovala “dobrotvornu manifestaciju”.

Sredinom prošle godine isti organizator je realizovao donatorsko veče, a sakupljeni novac je trebalo da bude uplaćen dvijema ustanovama, što se nije dogodilo. Organizatorka prošlogodišnje manifestacije Olivera Milačić, kazala je “Vijestima” da će od sopstvenih sredstava uplatiti novac za donacije “Komanskom mostu” i Resursnom centru za djeci i mlade Podgorica.

“Planiram da po četiri hiljade uplatim ustanovama kojima je trebalo da budu doniran novac na manifestaciji iz prošle godine”, kazala je Milačić, koja je to isto rekla i početkom februara.

Milačić je sada kazala da je “planirano da novac bude uplaćen do početka održavanja gala manifestacije u Budvi”.

Modna revija u Podgorici je organizovana 2. juna prošle godine, a planirano je da 7.000 eura dobije "Komanski most" za senzorne sobe, dok je ostatak bio namijenjen Resursnom centru za ekskurzije maturanata.

Milačić je u februaru rekla da je razlog neisplaćivanja novca slab odziv donatora: "Na donatorskoj večeri, a i nakon nje naišli smo na razočaravajući odziv donatora. Na samoj donatorskoj večeri 2. juna prošle godine, na Rimskom trgu okupilo se 200 "donatora" od kojih je doniralo, tj. platilo donatorsku kartu (50 eura), samo njih devetoro. Jedva smo, stoga, uspjeli da platimo organizaciju same donatorske večeri".

Ambasadorka SAD na "donatorskoj" večeri prošle godine

Na pitanje zbog čega je onda najavljeno da je ta suma novca prikupljena, Milačić je odgovorila da je vjerovala donatorima da će poštovati dogovor. Donatori koje je Milačić navela da su obećali pomoć, “Ljetopis automotive” i “Altas grupa”, kazali su da na manifestaciji nisu obećali nikakvu donaciju, te da su im se direktno iz ustanova obratili, pomoć sigurno ne bi izostala.

Početkom juna, glamurozno veče, koje je praćeno poznatim imenima iz šou biznisa, otvorio je prvi čovjek glavnog grada Miomir Mugoša, koji je bio i suorganizator manifestacije. Iz Glavnog grada u februaru nijesu odgovorili na dopis “Vijesti” o tome da li su upoznati sa tim da su pomogli organizaciju donatorske manifestacije, a da novac i dalje nije uplaćen.

Pored hrvatske voditeljke Nikoline Pišek, koja je vodila program, donatorsko veče su “obogatili” i modni kreator Marko Mitanovski, pjevačica Aleksandra Kovač i crnogorski glumac Slavko Kalezić.

Od poznatih zvanica donatorskoj večeri prisustvovali su predstavnmici ambasada Sjedinjenih Američkih Država, koji su kupili četiri karte, i Ujedinjenih Arapskih Emirata, a cijena ulaznice za reviju je bila 50 eura.

Galerija

Bonus video: