Dragojević: Neka brinu za vozove, a ne za mene

Zindović se, kako kaže Dragojević, hvali da je ove godine otkazano svega 12 vozova, a on tvrdi da je to poražavajuće
1 komentar(a)
Ažurirano: 24.04.2013. 17:17h

Odgovorajući na tvrdnje izvršnog direktora Željezničkog prevoza (ŽP) Milojice Zindovića koji je, reagujući na njegov stav da je ta kompanija prošle godine zbog lošeg održavanja vozova kuburila sa kvarovima i otkazivanjem polazaka, rekao da to ne odgovara stvarnoj situaciji i da vozovi nikad nijesu bili redovniji nego u prethodna tri mjeseca, inženjer Milisav Dragojević juče je kazao da stoji iza svega što je napisao u analizi.

“Analizu sam sačinio na osnovu podataka službe za vuču vozova i svi podaci su aposlutno tačni. Namjera mi je bila da se unaprijedi rad ŽP i prvenstveno bezbjednost željezničkog saobraćaja u čemu imam veliko iskustvo. Nijednom konstatacijom, kako tvrdi direktor Zindović, nijesam nanio štetu preduzeću... Tačno je da je redovnost vozova u prvom kvartalu ove godine bolja nego prethodne godine i ranije, ali nije, kako on kaže, da vozovi nikada nijesu bili tačniji nego ove godine. Mi stariji željezničari pamtimo i osamdesete godine prošlog vijeka, kada su lokalni vozovi u Crnoj Gori bili najredovniji u jugoslovenskim željeznicama”, kaže Dragojević.

Zindović se, kako kaže Dragojević, hvali da je ove godine otkazano svega 12 vozova, a on tvrdi da je to poražavajuće jer se po propisima ne smije otkazati nijedan putnički voz. Kada je riječ o održavanju vozova Dragojević ponavlja da je najveći problem što se vozovi predugo zadržavaju na remontu u zagrebačkom Gredelju. Za tu grešku krivi upravu kompanije.

“Nedopustivo da lokomotive umjesto 45 dana, kako je trebalo, na remontu u Gredelju ostaju devet mjeseci ili duže od godine..Isti je slučaj sa elektromotornim vozovima. Da su ova vozna sredstva remontovana na vrijeme i kako valja, ŽP prošle godine ne bi otkazao nijedan voz, a otkazao ih je preko 70”, tvrdi on.

Na konstataciju Zindovića da kritikuje jer je nezadovoljan svojom pozicijom, Dragojević kaže da zbog toga nije na jade: “Ja sam nezdovoljam statusom službe za vuču vozova, koja je svedena na najniži nivo otkako sam ja na željeznici, pa glavnu riječ vode saobraćajci koji za taj posao nijesu kompetentni.

Nezadovoljan sam i stanjem vozova u čije se sređivanje ulaže veliki novac i kako se isljeđuju vanredni događaji i tretiraju oni koji ih izazivaju. Što se mene tiče ja sam se tokom skoro četiri decenije u potpunosti ostvario kao željezničar, a za to što trenutno nijesam na nekoj boljoj poziciji nijesam mnogo na jade

Bonus video: