Sajam cvijeća u "Delti": Palme i do 250 eura

Za sada nema nekog većeg interesovanja, proizvođači se nadaju da će ga biti u naredna dva dana
381 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 24.04.2013. 14:21h

Sezonsko cvijeće, sobno i saksijsko bilje, ukrasno drveće i žbunje, palme i sadnice za pošumljavanje, samo su dio ponude izlagača na drugom Sajmu cvijeća.

Proizvođači su istakli da žele da se predstave na sajmu, koji je počeo danas u Delti i trajaće do petka, ali da ne očekuju veću prodaju.

Predstavnica firme “Ekoplant” Zilha Daferović kazala je da su na Sajmu izložili ukrasne vrste cvijeća, palme, nešto voća, masline, šumske jagode i biljku “godži beri” - vučju bobicu, koja je do sada bila nepoznata na našem tržištu.

"To je samo mali dio onoga što imamo. Cijene su pristupačne s obzirom da je sve naša proizvodnja. Najjeftinije su sadnice biljke 'godži beri', koje koštaju 1,2, dok su najskuplje palme, čija cijena ide i do 250 eura”, kazala je Daferović.

Posjećenost Sajma oko podne nije bila velika, a Daferović smatra da je to zato što je radni dan.

Predstavnica JP “Zelenilo” Sanja Brković kazala je da su na Sajmu izložili četinare, sezonski cvijet “agetes” i sobno cvijeće.

Na njihovom štandu se, kako je navela, prodaju četinari po cijeni od 41, 47 i 48 eura.

“Za sada nema nekog većeg interesovanja, nadam se da će ga biti u naredna dva dana”, kazala je Brković.

Iz rasadnika “Mondo Verde” iz Kotora su na Sajmu izložili mediteranske, kontinentalne sadnice, agrume i fortunele - “trenutno najtraženiju biljku sa najviše vitamina”.

“Cijene su pistupačne, sudeći po našim kupcima. Najjeftinije su saksije lavande koje koštaju šest eura, a najskuplje biljke su do 230 eura. Po toj cijeni se može kupiti veliki luk od jasmina, koje ljudi stavljaju kao ulaz u baštu ili dvorište”, kazala je Ana Perović.

Pored izlagača rezanog i saksijskog cvijeća, na Sajmu su predstavljeni i grnčarski proizvodi, a posjetioci su mogli dobiti korisne savjete o rasađivanju, gajenju cvijeća i pravilnoj njezi.

Galerija

Bonus video: