Studenti prekinuli protest: Nadoknadiće im izgubljene časove

"Nama je znanje mnogo bitnije od zvanja", poručili su studenti psihologije
2 komentar(a)
Ažurirano: 24.04.2013. 13:36h

Studenti psihologije sa Filozofskog fakulteta u Nikšiću nakon dvočasovnog razgovora sa rektorom Univerziteta Predragom Miranovićem odlučili su da prekinu bojkot koji je bez prekida trajao dvije noći i tri dana.

Dogovoreno je da profesori studentima nadoknade izgubljenu nastavu tako da će njima semestar trajati duže nego ostalim studentima, a da se nakon toga organizuje polaganje ispita.

Studenti psihologije tražili su redovnost nastave, nadoknadu izgubljenih časova i regularno održavanje kolokvijuma i završnih ispita.

Studenti ne odustaju, Simunović upozorava: Civilizacijski korak unazad>>>

Uprava fakulteta razgovaraće sa profesorima sa strane koji su raspoloženi da nadoknade časove i ispoštuju ono što je ugovorom propisano, a pošto ima pojedinih koji su već najavili da zbog neredovnog honorara raskidaju saradnju sa Filozofskim fakultetom, biće angažovani drugi profesori da nadoknade tu nastavu.

Studenti psihologije su kazali da će pratiti da li će se ispoštovati sve što je dogovoreno i blagovremeno reagovati.

Kako su istalii rektor Miranović i šef odsjeka psihologijer prof dr Milorad Simunović, kao i studenti sa tog odsjeka, pomenuti bojkot je nešto pozitivno što se desilo jer studenti protestom nijesu tražili dodatne rokove ili neke olakšice već samo znanje.

"Nama je znanje mnogo bitnije od zvanja", poručili su studenti psihologije.

Galerija

Bonus video: