Zbog pauze u otkupu propalo na stotine kilograma malina

Iz Opštine kažu da nije bilo pauza, već da nije otkupljivana malina koja je zbog kiše lošeg kvaliteta
137 pregleda 1 komentar(a)
Mensur Suljević, Foto: Jadranka Ćetković
Mensur Suljević, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 05.07.2018. 06:56h

Više bjelopoljskih malinara tvrdi da je u posljednja tri dana bilo više prekida u otkupu maline, dok predsjednik Opštine Petar Smolović kaže da zastoja nije bilo, izuzev što “nije otkupljivana malina koja je zbog kiša bila lošeg kvaliteta”.

Zbog problema u otkupu malinari su nedavno u znak protesta ispred zgrade bjelopoljske Opštine prosuli više stotina kilograma maline, a nakon sastanka sa njima Smolović je obećao da problema u otkupu neće biti.

Malinar Mensur Suljević je ispričao da je u ponedjeljak platio sedam radnica po 20 eura da beru maline, ali da mu je otkupljivač Rade Raičević odbio da primi 220 kilograma.

“Živim isključivo od malinarstva i stvarno je strašno šta nam se dešava. Malina koju sam ubrao je bila prve klase. Ukoliko se ne riješi problem otkupa, bićemo prinuđeni da uništimo malinjake”, kazao je on.

I drugi malinari, koji su željeli da ostanu anonimni, kažu da je bilo prekida i da im nije otkupljeno više stotina kilograma malina.

“U nedjelju veče nisu htjeli da otkupe malinu, a Raičević nas je telefonom obavijestio da je više neće otkupljivati. U utorak veče nas je opet pozvao i rekao da donesemo malinu”, kažu malinari.

Malinar Andrija Delić je kazao da je cjelodnevni prekid bio samo u ponedjeljak i još jedan dan par sati, te da je glavni problem loš kvalitet maline zbog kiše.

“Meni je Raičević odbio da primi polovinu ubrane maline, ali zaista je bila lošeg kvaliteta i ja sam je stavio u džibru za rakiju”, kazao je Delić, dodajući da je ovoga puta bilo prekida iz objektivnih razloga, a ne kao prije deset dana.

Raičević se juče nije javljao na telefonske pozive.

Bonus video: