MUP opet odbio Džomićev zahtjev: Ne može da ostane u Crnoj Gori

Džomić je rekao agenciji MINA da će iskoristiću pravo na žalbu na rješenje MUP-a u roku od osam dana
323 pregleda 14 komentar(a)
Velibor Džomić, Foto: Savo Prelević
Velibor Džomić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 22.04.2013. 16:27h

Ministarstvo unutrašnjih poslova treći put je donijela rješenje kojim uskraćuje privremeni boravak svešteniku Srpske pravoslavne crkve Veliboru Džomiću, koji je takvu odluku okarakterisao skandaloznijom od svih ranije donijetih.

On je najavio da će ponovo podnijeti novu žalbu o kojoj treba da odluči ministar Raško Konjević. I ranija rješenja u višegodišnjem sporu Džomića i MUP-a bila su indentična s obrazlloženjem da je ANB procijenila da je on opasan po nacionalne interese.

“Upravni postupak, koji Područna jedinica vodi po treći put nakon dvije presude Upravnog suda u moju korist, skandalozniji je i nezakonitiji od dva prethodna. Svaki od tri dosadašnja postupka je različit, a činovnici MUP-a se jedino trude da poštuju volju Ranka Krivokapića, a ne važeće zakone Crne Gore. Žao mi je što moram da kažem da i treći postupak koji vode vrijeđa inteligenciju prosječnog čovjeka”, saopštio je Džomić.

On je ocijenio da MUP vjerovatno računa da će mu dosaditi da se “sa žigom navodnog neprijatelja bezbjednosti Crne Gore preganja i da ću odustati od svog legalnog i legitimnog zahtjeva za odobrenje privremenog boravka”.

“Novi detalj je i to što su predstavnici MUP-a umislili da su iznad Upravnog suda što dovoljno govori o njihovom odnosu prema vladavini prava, pravnoj državi i sudskom organu nadležan da cijeni zakonitost pravnih akata MUP-a i drugih organa državne uprave. Nezakonitost novog rešenja se vidi iz aviona i nadam se da će tu nezakonitost vidjeti, ako od Ranka Krivokapića budu smjeli da gledaju, čitaju i postupaju, i ministar i njegovi saradnici”, rekao je Džomić.

Bonus video: