AEM: Naplata prihoda manja od naknada za emitovanje

„Razumijevanje i napori Agencije da se značajnom broju emitera izađe u susret (...) dali su vrlo skromne finansijske rezultate“
0 komentar(a)
toranj, Foto: Boris Pejović
toranj, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 19.04.2013. 18:56h

Naplata prihoda po osnovu naknada za emitovanje u prošloj godini bila je znatno ispod planirane, ali time nije doveden u pitanje kontinuitet u radu Agencije za elektronske medije (AEM), ocijenio je danas Savjet agencije.

To tijelo je, na današnjoj sjednici, usvojilo izvještaje o finansijskom poslovanju i o radu AEM-a za elektronske medije za prošlu godinu.

„Implementacija usvojenih podzakonskih akata, sprovođenje javnog konkursa za dodjelu prava na radio emitovanje, kao i nastojanja da se ne ugrozi finansijska održivost Agencije, obilježili su njene aktivnosti u prošloj godini“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je naplata prihoda po osnovu naknada za emitovanje i u prošloj godini bila znatno ispod planirane, ali da time nije doveden u pitanje kontinuitet u radu Agencije.

„Razumijevanje i napori Agencije da se značajnom broju emitera izađe u susret i reprogramira dug radi prevazilaženja teške ekonomske situacije, dali su vrlo skromne finansijske rezultate“, dodaje se u saopštenju.

Savjet je konstatovao i da je datim pozitivnim mišljenjem ovlašćenog nezavisnog revizora o finansijskim iskazima Agencije za prošlu godinu, potvrđena objektivnost prikazanih rezultata uspješnog finansijskog poslovanja Agencije.

Bonus video: