Krivokapić: Medenici je bolje da se bavi stanjem u sudstvu

"Posljednji slučajevi vezani za neke važne sudske predmete svakako nijesu ohrabrenje ukupnim državnim naporima"
33 komentar(a)
Vesna Medenica, Ranko Krivokapić, Foto: Boris Pejović
Vesna Medenica, Ranko Krivokapić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 17.04.2013. 18:32h

Kabinet predsjednika Skupštine Ranka Krivokapića reagovao je na izjavu predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice koja je zatražila da Krivokapić objasni o kakvom reizboru sudija priča, ko bi sastavio Sudski savjet koji bi ponovo birale kolege kao i šta bi se u tom slučaju desilo sa postupcima pred crnogorskim sudovima.

"Efikasno, nezavisno i prije svega odgovorno sudstvo uslov je jačanja vladavine prava kao ključnog obilježja zrelosti jednog drustva. Od rezultata na polju procesuiranja i presuđivanja, posebno slučajeva visoke korupcije i organizovanog kriminala, zavisi i brzina i kvalitet evropskih integracija Crne Gore. Posljednji slučajevi vezani za neke važne sudske predmete svakako nijesu ohrabrenje ukupnim državnim naporima na tom putu", navodi se u saopštenju.

Medenica oštro protiv reizbora sudija, poručila: Nije se desila nikakva revolucija>>>

"Zbog svega toga, bilo bi puno produktivnije da se najveći nosioci pravosudne vlasti više pozabave aktuelnim stanjem u sudstvu, posebno u svjetlu posljednjih slučajeva, nego što polemišu sa medijskim napisima, a da prethodno makar ne provjere da li ih je predśednik Skupštine Crne Gore uopšte izgovorio", piše u saopštenju.

Bonus video: