Ruta od Kotora do Svetog Stefana među 10 najljepših za vožnju

"Ova ruta kreće iz crnogorskih sela da bi se njome stiglo do juga gdje ćete voziti pored obale Jadranskog mora, pored popularnog odmarališta, Budve, do Svetog Stefana"
0 komentar(a)
Sveti Stefan, Foto: Zoran Đurić
Sveti Stefan, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 15.04.2013. 07:18h

Turistički sajt “Virtual Tourist” uvrstio je put Kotor – Sveti Stefan u 10 najuzbudljivijih ruta za vožnju.

U konkurenciji Kalifornije, Tajlanda i drugih poznatih turističkih lokacija, Crna Gora, odnosno poznati dio obale, zauzima 10. mjesto na listi.

"Neobično veliki broj članova sajta “Virtual Tourist” preporučio je Crnu Goru, naročito vožnju od Kotora do Svetog Stefana”, navodi se u Rojtersovom teksu koji se poziva na listu uticajnog turističkog portala.

"Ova ruta kreće iz crnogorskih sela da bi se njome stiglo do juga gdje ćete voziti pored obale Jadranskog mora, pored popularnog odmarališta, Budve, do Svetog Stefana", stoji u opisu turista koji su imali priliku da posjete i preporuče Crnu Goru.

"Ostrvce Sveti Stefan istureno je od obale, i podsjeća na Ponte Aragoneze, lokaciju na italijanskom ostrvu Iskia, i savršeno je za fotografisanje".

Turistima se takođe preporučuje vožnja duž Bokokotorskog zaliva, putem sa lijepim pogledom od Kotora do Risna.

Na čelu liste nalazi se Pasifik hajvej, put na obali Pacifika od San Franciska do Los Anđelesa, vjerovatno najpoznatiju put u SAD.

Na listi se još nalaze putevi u Kanadi, na Havajima, Tajlandu, Australiji, Južnoj Africi, Islandu, Norveškoj.

Bonus video: