Njemica ostala bez vidika, zgradu ne ruše uprkos rješenju

Rješenje o rušenju zgrade u ulcinjskom naselju Pinješ doneseno prije godinu
90 pregleda 4 komentar(a)
zgrada, Alija Kurtović, Ulcinj, Foto: Samir Adrović
zgrada, Alija Kurtović, Ulcinj, Foto: Samir Adrović
Ažurirano: 03.07.2018. 19:32h

Njemačka državljanka Dorothea Lucia Totzke Ramović zatražila je od direktora Uprave za inspekcijske poslove Alije Košute da zaštiti njena prava i interese u ulcinjskom naselju Pinješ, gdje ima stan.

Ona zahtijeva da inspekcija postupi po sopstvenom rješenju i sruši nezavršenu sedmospratnu zgradu Alije Kurtovića koja joj je zaklonila vidik.

“Stan sam kupila prošle godine... Nedugo nakon toga, investitor je počeo je da zida spratove, stigao je do sedmog, ali je nastavio i dalje da radi iako je inspekcija prošle godine donijela rješenje o rušenju i podnijela krivičnu prijavu protiv njega zbog divlje gradnje”.

“Vijesti” su imale uvid u rješenje o rušenju koje je 22. juna prošle godine donio tadašnji inspektor zaštite prostora Slavko Pejović i nijesu uspjele da stupe u kontakt s Kurtovićem.

Iz Ministarstva održivog razvoja i turizma (MORT) “Vijestima” nije odgovoreno zašto inspekcija nije postupila po rješenju koje je sama donijela, da li će to učiniti i kada.

Pejović je u međuvremenu navodno raspoređen na drugu funkciju u MORT-u.

“Vijestima” su Opštini kazali da je Kurtović podnio zahtjev za legalizaciju, ali da je postupak stopiran do usvajanja planova.

Nezvanično, tužioci su odbacili krivične prijave protiv Kurtovića i njegovog brata, zbog izmjena odredbi Zakona o gradnji.

U dopisu Košuti, Totzke Ramović da je Kurtović nelegalnom gradnjom doveo u pitanje njen ostanak u Ulcinju.

“Zaklonio mi je vidik, smanjio svjetlost i da ne nabrajam sve sa čim se suočavamo zadnjih mjeseci”.

Bonus video: