Leković i Vuković poručili Radojičiću: Iz štaba Vujanovića priča o nepristrasnosti

Novinari TVCG preko Fejsbuka odgovorili na kritike Mihaila Radojičića
403 pregleda 59 komentar(a)
Ažurirano: 12.04.2013. 15:41h

Novinari Javnog servisa Zoran Leković i Mila Vuković optužili su doskorašnjeg kolegu sa TVCG Mihaila Radojičića da je u izbornoj noći bio u izbornom štabu predsjedničkog kandidata Filipa Vujanovića, iako se poziva na nepristrasno i nezavisno novinarstvo.

Takva reakcija dva novinara RTCG uslijedila je nakon oštrih kritika Radojičića, u kolumni objavljenoj na Portalu Analitika, u kojoj dva novinara TVCG optužuje za vođenje emisije u izbornoj noći.

“I niko od tog roja novinara iz svih redakcija, baš niko, ne postavi pitanje izbornim štabovima zašto usijavaju atmosferu, vraćamo li se mi u 90-te. Ali kako da pitaju kad ne prepoznaju ništa, kao ni urednici u studiju. Situaciju su, u stvari, spasili kandidati za predsjednika. Oba su izabrani odjednom, iako nijedan nije zavladao, a moga je da zavlada pakao 90-ih uz ozbiljnu podršku sa te-vea”, izvod je iz Radojičićeve kolumne.

Leković je na svom Fejsbuk profilu napisao da je pročitao kolumnu “nezavisnog” i “nepristrasnog” Radojičića.

“Pročitah to da sam kriv što u noći 7.aprila nijesam izazvao rat u Crnoj Gori, jer valjda sam, kako to dotični misli, to bio u obavezi, kao novinar. Ponosan sam i ponosiću se dok sam živ, što sam pored svih izazova te večeri, prešao preko mnogo čega i ostao ono što jesam! Pozivao sam u svoje i u ime kuće na mir, na čekanje zvaničnih rezultata, osuđivao poruke koje su mogle da zapale i onako usijanu atmosferu tu noći i opet pozivao na mir”, kazao je Leković.

On je dalje pitao Radojičića da li je te večeri bio kao novinar u štabu Vujanovića. “Nisi, naravno! Možda kao brat od tetke g-dina (Mila) Đukanovića? Možda...”, piše na profilu Lekovića.

Na toj društvenoj mreža oglasila se i Mila Vuković, koja je Radojičiću uzvratila: “Ako si bio u ulozi novinara, što nijesi progovorio, što nijesi pitao Vujanovića zbog čega usijava atmosferu i vraća Crnu Goru u devedesete, što nijesi pitao, pa da tvoje ime zlatnim slovima u anale crnogorskog novinarstva upišemo”, napisala je Vuković.

Tamo sam bio kao komentator RTV Atlas, javljao sam se

Radojičić je sinoć kazao da je u izbornoj noći bio angažovan kao komentator RTV Atlas: "Budući da sam se javljao uživo o tome sigurno postoji video zapis u dokumentaciji navedene televizije. Jasno mi je Vaše pitanje, ali nijesu mi razumljivi razlozi nekih komentara i "komentatora" koje ste naveli, a ponukali su Vas da mi pitanje postavite.

No, vjerovatno se radi o izvjesnim novokomponovanim novinarima koji o konkretnom događaju mogu i umiju pisati i napamet".

On je dodao da mu je još manje jasno pitanje o rodbinskim vezama sa Đukanovićem, koje zanima novinara Javnog Servisa. "Ovđe se ne radi o rodbinskom veseljenju, već o izboru za predsjednika države, a izabrani mi baš ništa ne dođe", kazao je Radojičić, ne precizirajući da li su tvrdnje novinara RTCG tačne.

Galerija

Bonus video: