METUBES označio početak sezone

Sajam turizma – METUBES, je okupio najznačajnije nosioce turističke ponude na jednom mjestu
65 pregleda 1 komentar(a)
Metubes, Foto: Vuk Lajović
Metubes, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 11.04.2013. 11:18h

Sajamska sezona na budvanskom Jadranskom sajmu, nastavljena je otvaranjem tri prestižne sajamske manifestacije - 22. Međunarodne turističke berze i sajma turizma, opreme za hotelijerstvo i ugostiteljstvo – METUBES, 39. Sajma hrane i 19. Sajam ekologije. Otvaranje METUBES-a svake godine označava i početak sezone

"Sve moderne zemlje svijeta danas, pa i Crna Gora koja pledira da to apsolutno bude, sve svoje razvojne ekonomske potencijale i šanse zasniva na čuvenoj paradigmi održivosti i održivog razvoja.

Moram reći da je u Crnoj Gori jako teško defnisati jedan takav princip, ali, mislim da smo vrlo ozbiljno i korektno definisali ciljeve. Mi zaista iskreno želimo da razvijamo turizam, ne na uštrb prirodnih resursa, nego upravo u potrebi i namjeri da prirodne resurse valorizujemo, ali da ih ne degradiramo, da proizvodimo zdravu hranu, razvijamo poljoprivredu da bi naša ukupna ponuda i naša kompetitivnost bila kvalitetnija i da bismo time ponudili zaista pružili nešto što je autentični crnogorski proizvod” poručila je državni sekretar Ministarstva održivog razvoja i turizma, Daliborka Pejović otvarajući svečano sajamske manifestacije.

Prema riječima izvršnog direktora jadranskog sajma Rajka Bujkovića tri sajamske manifestacije okiupile su ukupno 220 učesnika iz dvanaest zemalja, od kojih su 30 odsto novi izlagači.

"Aktivno učešće na sajmovima ima Privredna Komora Crne Gore, Privredna komora Beograda, Mađarska državna agencija za podršku međunarodnoj trgovini i izvoznim aktivnostima mađarskih malih i srednjih preduzeća u sektorima od strateškog značaja - HITA, Udruženje privrednika Češke, Agencija za zaštitu životne sredine Crne Gore, Mreža za ruralni razvoj Crne Gore, kao i Fakultet za turizam – Montenegro Toursim School Bar, Biotehnički fakultet Podgorica, JU SMS Danilo Kiš Budva” istakao je Bujković na otvaranju.

On je naglasio da i ove godine, Sajam turizma – METUBES, je okupio najznačajnije nosioce turističke ponude na jednom mjestu koji će prezentovati aktuelnu ponudu za predstojeću turističku sezonu.

Kompletnu ponudu budvanske rivijere na atraktivnom sajamskom štandu predstavila je Turistička organizacije Budve, koja je prema riječima direktorke Jelene Rađenović ove sezone još raznovrsnija, na šta upućuje i bogat propagandni materijal.

Sajamske manifestacije pratiće kao i svake godine, bogat program tematskih događaja. Izuzetan sajamski nastup i ove godine biće nagrađen tradicionalnim priznanjem Expo trophy, a posjetioce uz bogat program, promocije, degustacije proizvoda na štandovima očekuje i nagradna igra.

Bonus video: