Konjević najavio krivičnu prijavu protiv MANS-a

Konjević je podjsetio da je odluku o raspisivanju novog konkursa za direktora policije potpisao tokom kampanje, nakon neuspjelog prvog konkursa
22 komentar(a)
Raško Konjević, Foto: Luka Zeković
Raško Konjević, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 09.04.2013. 11:49h

Ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević rekao je da je podnijeti krivičnu prijavu protiv Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) zbog lažnog prijavljivanja.

MANS je u ponedjeljak podnio krivičnu prijavu protiv Konjevića, zbog sumnje da je zloupotrijebio službeni položaj, jer nije, kako su naveli, preduzeo sve službene radnje u otklanjanju neregularnosti u biračkom spisku.

Konjević je rekao novinarima u parlamentu da neće dozvoliti da MANS manipuliše javnošću, i da će podnijeti krivičnu prijavu protiv te organizacije zbog lažnog prijavljivanja.

On je kazao da očekuje da se ubrzo raspiše konkurs za izbor direktora policije.

Konjević je podjsetio da je odluku o raspisivanju novog konkursa za direktora policije potpisao tokom kampanje, nakon neuspjelog prvog konkursa.

On je dodao da je resor na čijem je čelu, dobio informaciju od Uprave za kadrove i Zavoda za zapošljavanje da se taj konkurs ne može objaviti u kampanji tokom predsjedničke kampanje, zbog Zakona o finansiranju političkih partija.

“U ponedjeljak sam podsjetio Upravu za kadrove da stojim iza odluke koja je dostavljena , i očekujem da će taj konkurs u najkraćem roku biti raspisan”, precizirao je Konjević.

Komentarišući bezjednosnu u Baru, Konjević je rekao da se dešavaju nemili slučajevi.

“Moramo puno napora da uložimo da bi te stvari bile na potrebnom nivou”, rekao je on.

Bonus video: