Počeo nagradni konkurs "Živim urbano, mislim zeleno"

Oni koji žele da učestvuju u takmičenju, treba da dostave kreativne, pozitivne primjere očuvanja životne sredine u urbanom, modernom, ambijentu
54 pregleda 0 komentar(a)
Ćemovsko polje, smeće, Foto: Damira Kalač
Ćemovsko polje, smeće, Foto: Damira Kalač
Ažurirano: 09.04.2013. 11:35h

Ministarstvo održivog razvoja i turizma, NVO Green Home, organizacije Biciklo.me i Montenegro phototrekking organizuju foto konkurs za izbor najbolje fotografije na temu "Živim urbano, mislim zeleno!".

Izbor počinje danas, organizuje se u susret akciji čišćenja dijela Ćemovskog polja, kao načina obilježavanja Dana planete Zemlje, i trajaće do 20 aprila.

Oni koji žele da učestvuju u takmičenju, treba da dostave kreativne, pozitivne primjere očuvanja životne sredine u urbanom, modernom, ambijentu.

"Brzi način života, socijalne mreže, nove tehnologije ne moraju biti u koliziji sa očuvanjem životne sredine. Stoga je cilj ovog Konkursa da pokaže da upravo modernizacija, umrežavanje, povezivanje, razmjena iskustava, informacija i prije svega primjera dobre prakse, jesu jedna od platformi na kojoj treba graditi ekološku budućnost", navodi se na Facebook stranici konkursa, gdje možete pročitati detalje o pravilima učešća.

Nagrade iznenađenja pobjednicima će biti uručene na čišćenju Ćemovskog polja planiranog za 21. april (u slučaju nepovoljnih vremenskih prilika obavještenje o eventualnom odlaganju čišćenja moći će se naći na www.mrt.gov.me; www.greenhome.co.me ili www.spojimoniti.me.

Bonus video: