Kolašin: Za obnovu Ulice palih partizanki 100.000 eura

Kolašinska lokalna uprava i Direkcija javnih radova napravile plan rekonstrukcije saobraćajnica
100 pregleda 0 komentar(a)
Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 09.04.2013. 15:40h

Sa stabilizacijom meteoroloških prilika, kako kažu u lokalnoj upravi, trebalo bi da počnu i radovi na nekoliko gradskih i seoskih saobraćajnica na području kolašinske opštine. Prema planu Direkcije za javne radove, predviđena je modernizacija dva kilometra lokalnih puteva, rekonstrukcija Ulice palih partizanki, sanacija klizišta na putevima u Rovcima i Gornjoj Morači, kao i puta od Dragićevog mosta do Vranještice.

Kako tvrde u lokalnoj upravi, Opština će odrediti prioritete u modernizaciji dva kilometra lokalnih puteva i nakon toga će biti raspisan tender i izabran izvođač.

“Uz nadzor Direkcije, posao će biti završen do kraja godine. U samom gradu će se modernizovati Ulice palih partizanki, koja je jedna od najdužih i spaja Donji trg sa Ulicom Dunje Đokić i nekoliko poprečnih u centru grada. Direkcija će uraditi projekat rekonstrukcije ulice koja je dugačka 580 metara, a lokalna uprava će obezbijediti urbanističko-tehničke uslove i građevinsku dozvolu” rekli su u kolašinskoj Opštini.

Za mještane vasojevićkih sela posebno je bitna sanacija lokalnog puta od Dragićevog mosta ka selu Vranještica.

Biće sanirana i klizišta na lokalnom putu od Jadranske magistrale do sela Liješnje u Rovcima, kao i u selu Vlahovići. Takođe je planirano da se ukloni klizište u Gornjoj Morači.

Kako je ranije saopšteno iz DJR, 50.000 eura biće uloženo u izgradnji šetališta pored rijeke Tare

Direkcija javnih radova planira i da realizuje drugu fazu izgradnje obaloutvrda od Bećove bare ka mostu ispod Bablje grede, koja bi, prema planovima, ove godine trebalo da bude završena. U planu je regulacija korita rijeke Plašnice.

Kako je ranije saopšteno iz DJR, 50.000 eura biće uloženo u izgradnji šetališta pored rijeke Tare. Dva puta toliko koštaće modernizacija dva kilometra lokalnih puteva, dok će 98.500 eura biti uloženo u rekonstrukciju Ulice palih partizanki.

Kada je riječ o radovima koji se odnose na sanaciju od poplava iz 2010. godine, kako su kazali u Direkciji, za njih je opredijeljeno 540.000 eura.

U ove radove su uračunali nastavak radova na izgradnji obaloutvrde na potezu Bećova bara-most Babljak, II faza, nastavak radova na zaštiti obale rijeke Plašnice, zatim, sanacija puta ka Ljevištima, Gornjoj Morači i Dragićev most- Vranještica.

Bonus video: