Pomozite dječaku Vasiliju da ode na transplantaciju bubrega

Porodica za terapiju mjesečno izdvaja oko 250 eura, iz Slovenije. Za operaciju, koja je presudna za život, trebaće više od 10.000 eura
174 pregleda 12 komentar(a)
Ažurirano: 07.04.2013. 07:56h

Šestogodišnji Vasilije Damjanović iz Tomaševa kod Bijelog Polja ide u prvi razred i uživa u igri kako i sva druga djeca. Njegov život, međutim, liči na život njegovih vršnjaka samo na prvi pogled. Vasilije je teško bolestan i potrebna mu je transplantacija bubrega, koja mora da se obavi najkasnije do puberteta. A i do tada, kako su roditeljima Vuku i Slavici saopštili ljekari u Beogradu, svaka, čak i bezazlena temperatura ili prehlada može da bude kobna.

Damjanovići strepe nad životom sina još od kada je Vasilije imao samo jedanaest mjeseci. Visoka temperatura, u domu gdje je on četvrto dijete, podsjećala je na običnu prehladu.

“Međutim, poslije nekoliko dana ljekari su ustanovili da ne izlučuje mokraću. Nismo znali šta nas je snašlo”, prisjeća se majka Slavica.

Od tada počinje borba za život, a zatim i liječenje po bolnicama od Bijelog Polja, preko Podgorice, gdje je mjesec dana bio priključen na aparate, pa do Beograda.

Iako su Damjanovići vrijedni ljudi, koji u Tomaševu imaju ugostiteljski objekat i rade po cijeli dan, teško im je bilo da shvate da prosječna porodica ne može ni psihički ni materijalno sama da se izbori da se snađe u tako teškoj situaciji

Iako su Damjanovići vrijedni ljudi, koji u Tomaševu imaju ugostiteljski objekat i rade po cijeli dan, teško im je bilo da shvate da prosječna porodica ne može ni psihički ni materijalno sama da se izbori da se snađe u tako teškoj situaciji. Zato ih je posebno dirnuo poziv iz Opštine, koja je zajedno sa modnim frizerom Eldinom Krivošićem, odlučila da novac od ulaznica sa njegove revije frizura odvoji za Vasilijevo liječenje.

Sa revije frizura

Porodica već sada sve teže izlazi na kraj sa troškovima pregleda u Beogradu, kao i terapijom koja mjesečno košta oko 250 eura. Još gore je što dio terapije moraju da dobavljaju iz Slovenije. Za operaciju, koja je presudna za život, trebaće više od deset hiljada eura. Vasilijevi roditelji su zahvalni dr Juliji Bošković iz Bijelog Polja, dr Snežani Pavićević iz Kliničkog centra u Podgorici, kao i dr Admiri Peco iz Beograda.

“Dr Peco je u vezi sa našom doktorkom Bošković, naročito kada nastupe bilo kakve smetnje kod Vasilija, za šta smo im posebno zahvalni”, priča Vuko.

Pomoć za liječenje možete uplatiti na žiro-račun: 505-8310330047969-23 u Atlas mont banci sa naznakom za Vasilija Damjanovića.

Bonus video: