Zbog tuče otkazana ekskurzija i polumatursko veče

Direktor škole Niko Raičević nije želio da potvrdi, ali ni demantuje, da je donesena takva odluka
161 pregleda 6 komentar(a)
OŠ "Dragiša Ivanović", Foto: Vesko Belojević
OŠ "Dragiša Ivanović", Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 05.04.2013. 07:56h

Uprava OŠ "Dr Dragiša Ivanović" na Zlatici odlučila je da kazni učenike devetog razreda koji su učestvovali u tuči u dvorištu OŠ “Savo Pejanović”.

Prema saznanjima “Vijesti”, otkazivanjem ekskurzije, izleta, ali i proslave polumaturske večeri - indirektno su kažnjeni i ostali polumaturanti.

Direktor škole Niko Raičević nije želio da potvrdi, ali ni demantuje, da je donesena takva odluka. On je potvrdio da su đacima koji su učestvovali u tuči izrečene vaspitne mjere, ne želivši, međutim, da precizira koje.

Prema zakonu, đacima osnovnih škola može da bude smanjena ocjena iz vladanja, a najstroža vaspitna mjera koja se može izreći je prebacivanje učenika u drugu školu, s obzirom da Ustav propisuje da je osnovno obrazovanje obavezno.

Uprava škole kaznila je đake nakon masovne tuče učenika, zakazane preko društvene mreže Fejsbuk, koja se dogodila 3. aprila oko podne u dvorištu OŠ "Savo Pejanović".

U tuči su učestvovali i polumaturanti OŠ "Dr Dragiša Ivanović", a tom prilikom povrijeđen je učenik OŠ "Savo Pejanović" M.M. na kojeg je nasrnulo dvadesetak vršnjaka.

Bonus video: