Konjević: Bez novih ličnih karata ne mogu se ostvariti brojna prava

On je podsjetio da je rok, za oko 30.000 građana sa starim ličnim kartama, bio do kraja prošle godine i da se sada stari dokument smatra nevažećim
59 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 04.04.2013. 14:25h

Ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević saopštio je da građani koji nijesu iskoristili svoje pravo da promijene stare lične karte sa onima koje sadrže biometrijske podatke ne mogu da glasaju ni ostvare bilo koje pravo za koje im je potreban taj dokument.

On je podsjetio da je rok, za oko 30.000 građana sa starim ličnim kartama, bio do kraja prošle godine i da se sada stari dokument smatra nevažećim.

"Nažalost, od 1.januara taj intenzitet interesovanja za zamjenu ličnih karata je značajno pao. On je povećan u zadnjih 20-tak do 25 dana ali nažalost ne u onom izdanju koja je bila u decembru mjesecu jer sa zamjenom tog broja ličnih karata zamjena u smislu da građani dobiju biometrijske lične karte to će dodatno poboljšati sve evidencije građanskih stanja koje vodi Ministarstvo unutrašnjih poslova. Još jednom koristim priliku da pozovem medije i javnosti u tom smislu da pomognemo sa tim podsjećanjima da građani tu prosto svoju građansku obavezu da ne kažem dužnost, u svakom slučaju obave", rekao je Konjević.

Bonus video: