Karneval u Budvi: "Dođi, vidi, osjeti i budi ono što želiš"

Međunarodni budvanski karneval otvara ovogodišnju ljetnju sezonu u metropoli turizma
81 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 03.04.2013. 13:54h

"Dođi, vidi, osjeti i budi ono što želiš!“, poruka je ovogodišnjeg 11. Međunarodnog turističkog budvanskog Karnevala i 12. Proljećne noći pod maskama, koje od 26. do 28. aprila organizuje Turistička organizacije i Opština Budva u saradnji sa NVO Feštađuni.

Upravo karnevalskim dešavanjima zvanično počinje i ovogodišnja ljetnja turistička sezona u metropoli turizma, a ako je suditi po programu i interesovanju karnevalskih grupa, organizatori očekuju da će krajem ovoga mjeseca Budva biti najveći „grad pod maskama na Jadranu“.

Najavljujući karnevalski program, menadžerka za manifestacije u TO Budve Maja Rašković je kazala da će ove godine biti obogaćen program, te da će tokom tri karnevalska dana biti organizovana brojna zabavna dešavanja i umjetnički performansi.

"Fešta počinje u petak 26. aprila abrumom, ili pozivom na karneval, kada će po Trgovima i ulicama Starog grada, uz pratnju raznih internacionalnih bendova biti organizovana nesvakidašnja zabava. Iste večeri na Trgu pjesnika biće koncert Šula Jovovića & Piva Jazz, a nakon toga u svakom od starogradskih kafića održavaju se tematske večeri“, kazala je Rašković.

Ona je navela da u subotu 27. aprila program počinje projektom „Discover Budva“ kojim se promoviše kulturno naslijeđe Budve, a u popodnevnim satima uz saradnju sa kompnijom „Plantaže“ na Trgu pjesnika biće organizovan „Vinski kutak“ uz degustaciju poznatih crnogorskih vina.

"Svakako centralni događaj je velika karnevalska povorka koja predviđena Gradskom muzikom će proći gradskim ulicama do centralne bine ispred Staroga grada.

Ove godine programska dešavanja biće na tri bine. Na bini ispred Staroga grada nakon završetka karnevala biće biće organizovan koncert italijanskih uličnih svirača, potom sve nas očekuje i nastup kubanskog sastava „Cubalcanica“, a zvijezde večeri su svakako sastav „Frajle.

Na bini na Trgu palmi u Starom gradu takođe će nastupiti italijanski ulični svirači, a nakon njih biće performans grupe „Cubalcanica“. Bina između crkava rezervisana je za Stereo Ambasada – Lazar DJ Lucky Gregović, Nikola Radulović i Momo Grujić, potom nastupa Zemlja gruva a za kraj je „Radio Katakomba“.

Program je upotpunjen atraktivnim nastupima novosadskih umjetnika iz grupe „Alternacia“ koji će na štulama i akrobacijama sa vatrom izvoditi performans ulicama i na trgovima Starog grada, najavila je Rašković.

Poslednji karnevalski dana rezervisan je za najmlađe, jer kako je kazala Rašković, na programu je dječiji karneval.

"Program počinje u podne sa „Slatkim kutkom“ na Trgu pjesnika, gdje će biti predstavljeni lokalni specijaliteti. I toga dana ćemo realizovati projekat „Discover Budva“,, kao i ekološku akciju „Pošalji poruku svijetu“. Mala karnevalska povorka kreće u 16 časova , dok će na glavnoj bini u 18 časova biti izvedena predstava „Minja Subota i tajni agenti“.

Galerija

Bonus video: