Franović neraspoređen, ali prima 500 eura mjesečno

Ni tri mjeseca nakon smjene ne zna se ostaje li u Željezničkoj infrastrukturi ili odlazi iz nje doskorašnji glavni direktor te kompanije
0 komentar(a)
Zarija Franović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Zarija Franović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 03.04.2013. 15:24h

Ni tri mjeseca nakon smjene pred Novu godinu, zbog sumnjivih isplata i poremećenih međuljudskih odnosa, ne zna se da li Zarija Franović, doskorašnji čelnik Željezničke infrastrukture (ŽICG) ostaje u toj kompaniji ili odlazi.

Franović je smijenjen 26. decembra. Nakon toga je otišao na godišnji odmor sa kojeg je trebao da se vrati na posao u ŽICG 11. februara. Pošto se nije pojavio na posao, nova uprava mu je poslala obavještenje da mora da se izjasni prihvata li novo radno mjesto šefa carinskog temrminala u Baru.

Pošto Franović nije prihvatio ponuđeni posao, a računa na podršku najjače partije, nastavio je plaćeni odmor, a nova uprava je počela da izmišlja i produžava rokove.

Pošto su pred kraj marta istekli svi mogući i izmišljeni rokovi nova uprava ga sada vodi pod stavku neraspoređeni.

„Franović je do daljnjeg neraspoređen i ja očekujem da će sredinom aprila biti riješeno pitanje njegovog radnog statusa u ovoj kompaniji“, kazao je Milan Čolaković, izvršni direktor ŽICG.

On je rekao da Franović više ne prima direktorsku platu. Prima nešto manje od 500 eura, odnosno jednu prosječnu zaradu u kompaniji“, kaže Čolaković.

Bonus video: