Poplave u Herceg Novom: Palo 110 litara kiše po metru kvadratnom

Voda je nosila i uništavala automobile i barke, devastirala puteve, izazvala odrone, a kad se povukla za njom je ostao mulj, granje i otpad
685 pregleda 7 komentar(a)
Ažurirano: 02.04.2013. 18:43h

Kiša koja je neprestano padala 24 sata izazvala je poplave na nekoliko mjesta u hercegnovskoj opštini. Od sedam do 18 časova palo je 110 litara po metru kvadratnom.

Hercegnovski vatrogasci intervenisali su na desetak mjesta. Niz Mojdeški put, kako to obično biva kada su veće padavine, slivala se nabujala rijeka koja je otežavala saobraćaj i prodrla u nekoliko stambenih objekata.

Voda je poplavila i stambene objekte u Ribarskoj i ulici blizu obale u Igalu.

Zbog začepljenog ispusta u Sutorini, poplavljena je i porodična kuća u istoimenom naselju.

Komandir Vatrogasne jedinice Damjan Lončar istakao je da je ljudski nemar u najvećem broju uzrok poplava.

Tako je u blizini ušća Sutorine u more istovareno nekoliko kamiona zemlje, zbog čega postoji opasnost od izlivanja rijeke i plavljenja okolnog područja.

Ekipe Stambeno-komunalnog preduzeća i Čistoće, kao i pripadnici Službe zaštite, bili su cio dan na terenu.

“Sve je pod kontrolom i ne očekujemo veće posljedice od poplava”, rekao je načelnik Službe zaštite Branko Mitrović.

Zbog obilne kiše polovinom oktobra prošle godine izlila se rijeka Sutorina i poplavila veliki broj porodičnih kuća i poslovnih objekata u naselju i pored njivičkog puta.

Voda je nosila i uništavala automobile i barke, devastirala puteve, izazvala odrone, a kad se povukla za njom je ostao mulj, granje i otpad koji je ljudskom nebrigom dospio u rijeku.

Galerija

Bonus video: