Konjević obećao efikasniju i dostupniju javnu upravu građanima

Konjević je jedini ministar koji je radni program ministarstva za ovu godinu učinio dostupnim javnosti
0 komentar(a)
Raško Konjević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Raško Konjević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 02.04.2013. 14:24h

Ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević obećao je da će javna uprava biti efikasnija i dostupnija građanima, te da će kontrola oružja u posjedu građana biti rigoroznija.

To je navedeno u planu rada MUP-a i svih sektora koji su pod njegovim okriljem, a koji je Konjević dostavio Vladi i objavio na sajtu Ministarstva.

Konjević je jedini ministar koji je radni program Ministarstva i svih organizacionih jedinica, uključujući Upravu policije, za ovu godinu učinio dostupnim javnosti. U dokumentu stoji da je plan rada MUP-a, na 60 strana, napisan na osnovu zaključaka Vlade od 6. decembra 2012.

Konstatuje se da će novim Zakonom o upravnom postupku stvoriti normativni okrvir za efektivnije i ekonomičnije postupanje državnih organa, a očekuje se bolja zaštita javnog interesa i ljudskih prava, pojednostavljivanje i skraćivanje upravnih postupaka, smanjivanje troškova postupka, unapređenje pravne zaštite stranaka u postupku od ćutanja administracije, čime će doprinijeti izgradnji transparetnije, modernije, servisno orijentisane i građanima i privredi lakše dostupne javne uprave.

Strategija za kontrolu i smanjenje lakog i malokalibarskog naoružanja (SALW), s akcionim planom za njeno sprovođenje, predviđa pojačanu kontrolu oružja kod građana.

“Značajan broj oružja u posjedu građana, predstavlja ozbiljnu prijetnju za svako društvo, bezbjednost građana i ukupnu bezbjednost u zemlji. Ocjenjujući da se i na teritoriji Crne Gore nalaze znatne količine oružja, nastavljaju se strateške aktivnosti na rešavanju problema koji evidentno postoji”, napisao je Konjević.

Bonus video: