Glavni grad dodijelo stan porodici Stanković nakon transplantacije bubrega

Dražen i njegova majka Mara, koja mu je donirala bubreg, operisani su krajem februara u Kliničkom centru
100 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 01.04.2013. 14:07h

Predstavnici Glavnog grada su uručili ključeve garsonjere porodici Dražena Stankovića, kome je nedavno uspješno obavljena transplantacija bubrega.

Stankoviću je garsonjera od 26 kvadrata u Moskovskoj ulici dodijeljenja na trajno korišćenje.

Dražen i njegova majka Mara, koja mu je donirala bubreg, operisani su krajem februara u Kliničkom centru.

Ljekarka Marina Ratković kazala je da je dodjeljivanjem garsonjere Stankovićima ostvarena posljednja zdravstvena karika, da socijalno- epidemiološki podaci i uslovi za njihov dalji život budu ispunjeni.

“Dražen danas minjenja nefrološko odjeljenje za garsonjeru. Hvala svim ljudima iz opštine što su usrećili Dražena i ispoštovali nas, ispred nefrološkog odjeljenja i Udruženja nefrologa Crne Gore. Čestitci se pridružuju i svi ljudi iz transplatacionog tima iz Hrvatske, koji su kazali da će polovinom aprila posjetiti Dražena”, kazala je Ratković.

Sekretarka Sekretarijata za socijalno staranje Snežana Mijušković istakla je da su, imajući u vidu da je riječ o osobi u stanju socijalne potrebe, ali i zdravstvene razloge u kojima se Dražen i njegova majka nalaze, donijeli rješenje o ustupanju garsonjere.

“Sekretarijat će, u skladu sa mogućnostima, za neko vrijeme ovoj porodici obezbjeđivati besplatne obroke u Narodnoj kuhinji. Nadamo se da ćemo i na taj način doprinijeti da se svakim danom Dražen što bolje osjeća”, kazala je Mijušković.

Stanković se zahvalio majci što mu je dala bubreg, ljekarki Ratković i Glavnom gradu, koji su mu ustupili stan na korišćenje da “bude blizu bolnice i da njegov oporavak ide u dobrom smjeru”.

“Zahvalan sam i ljudima koji su donirali novac za namještaj”, kazao je Stanković.

Njegova majka istakla je da joj je “srce puno” što se njen sin dobro osjeća.

Galerija

Bonus video: