Vesna Đukić: Ivaniševići me pratili i prijetili, oni stoje iza svega

Đukić je juče “Vijestima” kazala da je netačna informacija da je Ivanišević na račun alimentacije uplatio samo 4.200 eura
972 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 01.04.2013. 00:58h

Cetinjanka Vesna Đukić, koja je u žižu javnosti dospjela nakon što se 17. marta na Jutjubu pojavio kompromitujući snimak iz kabineta predsjednika Senata Državne revizorske institucije Miroslava Ivaniševića, demantovala je da je ona na tom snimku.

Ivanišević je, međutim, sinoć opet ustvrdio da je Đukić na snimku iz kabineta.

Đukić je juče “Vijestima” kazala da je netačna informacija da je Ivanišević na račun alimentacije uplatio samo 4.200 eura, ističući da je uplatio dva puta po 3.000 eura, a dodala je i da je koristila njegov službeni automobil i da joj je on i mimo toga davao novac za sve što joj je potrebno za nju i dijete.

“Ako smo se već dotakli javnosti, onda javnost treba da zna istinu. Laž je da je dao 4.200 eura, da nije otplaćivao automobil i da ga reketiram. Ako ima te uplatnice neka ih objavi. Ne sjećam se da mi je ikada uplatio 1.200 eura, samo te dvije uplate po tri hiljade. Neka kaže ko je na snimku iz kabineta i neka ovu agoniju završi, jer je mene i moju porodicu stavio na stub srama”, kazala je Đukić.

Ko ga je kupio: Džip Rejndž rover

Ona je pitala kako je moguće da, ako ga reketira, Ivanišević do 4. januara 2013. uplaćuje rate za luksuzni automobil koji joj je kupio. Istakla je da će, iako se rate za automobil uplaćuju na njeno ime, od banke tražiti da dokažu ko uplaćuje novac.

Đukić tvrdi da, kada joj je Ivanišević kupio „lend rover" EVOK, vrijedan oko 70 hiljada eura, ona nije ni bila u Crnoj Gori, već da je putovala u Srbiju automobilom koji joj je on iznajmio od rentakar agencije, na svoje ime. Kada se vratla sa putovanja, kako je rekla, sačekao je polovan automobil kupljen za nju, ali je Ivanišević rekao da se “njegovo dijete neće voziti u starom autu” pa joj je kupio novog džipa.

“ Vozila sam i njegov službeni auto, čak sam jednom tim kolima išla na Cetinje za majku” kazala je Đukić.

Ona je rekla da zna da ni vlast, ni službe bezbjednosti ne stoje iza snimka i da nisu u pitanju nikakvi reketi ni ucjene, već da iza svega stoji porodica Ivanišević.

Đukić je rekla da ne dozvaljava da se utvrđuje očinstvo nad njenim djetetom, jer je to Ivaniševiću ranije nudila. Tada je, rekla je ona, Ivanišević tvrdio da je dijete njegovo, što je i napisano u izjavi o priznavanju očinstva, ovjerenoj kod notara Irene Knežević 17. jula 2012.

“Kada je osporavano starateljstvo mog bivšeg supruga nad djetetom, inicijativa moje familije bila je da on ode u institut u Beograd i dokaže očinstvo. Rekao je: 'Nikad, mene neće niko analizirati, to je moje dijete'. Ne dozvoljavam da neko dva puta tvrdi očinstvo nad mojim djetetom, jer smo mi to prošli jednom. Nije nikakav problem dati DNK, to je lako dokazivo. Htjela sam to da uradimo mimo javnosti, da bih zaštitila dijete. Kada ga je advokat pozvao i rekao mu da sam pristala da na tri mjesta uradimo DNK analizu, on je rekao: 'Nema problema, doći ću, samo da zakažemo gdje idemo'. Od tada se nikad više nije javio advokatu”, kazala je Đukić.

Ona je ispričala da je od jula, kada je njeno dijete upisano na prezime Ivanišević, kao njena i kćerka Miroslava Ivaniševića, počela da dobija prijetnje i doživljava neprijatnosti od njegove porodice. Đukićeva tvrdi da su joj u julu prijetile Ivaniševićeva kćerka i supruga, a da je u novembru njegov sin automobilom registarskih oznaka PG-MMM77 pratio od Podgorice do Cetinja i ugrožavao njenu bezbjednost.

Za optužbe Ivaniševića da ga reketira i da je kriminalac, Đukić je kazala da je spremna da to utvrđuju nadležni organi.

“Sebe kao osobu mogu da ponudim i tužilaštvu i sudu, a da li on sebe može, to je veliko pitanje”, kazala je Đukić, ističući da je bilo dana kada Ivanišević nije imao ni pet eura da kupi osnovne namirnice za svoje dijete, a već sjutradan bi dolazio sa 500 eura.

Ivanišević sinoć nije želio da odgovori da li je Đukićevoj davao na korišćenje službeni automobil.

“Ne komentarišem podmetanja, patološke laži, tračeve, izmišljanja”, rekao je Ivanišević.

On je istakao da vjeruje u pravosudni sistem Crne Gore.

“Vjerujem da je Crna Gora pravna država u kojoj postoje predviđene pravne procedure kroz koje se valjda rješavaju sva pitanja, posebno sporna. Već sam pokrenuo jednu tužbu i u toku je spor. Uskoro ću i drugu, nakon što sistematizujem sve dokaze, vezane za ucjene, iznude, prijetnje, lažna prijavljivanja. Naravno, u tom slučaju je teret dokazivanja na meni. Ukoliko bilo ko smatra da mene treba za nešto da istražuje ili tuži može slobodno. Potpuno sam otvoren za sve to, jer isto što važi za mene, važi i za sve druge, a teret dokazivanja je, naravno, na njima. Za moj ukus, dokazi se izvode na sudu, a nakon završetka tih postupaka nekome se može suditi u javnosti, a ne obrnuto”, rekao je bivši ministar.

Ivanišević je, prema nezvaničnim informacijama, u petak dostavio Skupštini, koja bira i razješava državne revizore, svoju ostavku.

Galerija

Bonus video: