Ivanišević: Dao sam joj oko 4.200 za godinu, a ne po 3.000 mjesečno

"To je jedna stvar, a druga stvar, pitajte nju šta se desilo sa njenom zvaničnom tužbom za alimentaciju ili da vam ja sada kažem da je ona odbijena”
90 pregleda 0 komentar(a)
Miroslav Ivanišević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Miroslav Ivanišević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 29.03.2013. 14:50h

Miroslav Ivanišević negirao je juče tvrdnje Vesne Đukić Ivanović da joj mjesečno uplaćuje 3.000 eura alimentacije i mjesečnu ratu za otplatu luksuznog automobila. Ivanišević je “Vijestima” kazao da su ukupne uplate za alimentaciju, za sve vrijeme od kad je plaća, oko 4.200 eura.

“To je zbir ukupnih uplata i odnosi se na ukupan iznos alimentacije koju sam ja dao, zato što je to dovoljno za godinu dana dok traje taj neformalni ugovor.

To je ukupan iznos za čitavu godinu dana, na drugi način se utvrđivala ta obaveza, to su ti reketi koje ću ja da dokažem. Jeste li nekada čuli za 3.000 eura alimentaciju da je neko dobrovoljno uplatio?

Za automobil nisam nikada nijednu ratu platio. To je jedna stvar, a druga stvar, pitajte nju šta se desilo sa njenom zvaničnom tužbom za alimentaciju ili da vam ja sada kažem da je ona odbijena”, rekao je Ivanišević.

Opozicija očekuje istragu: Odakle Ivaniševiću tolike pare?>>>

Ne interesuje ga šta je pričala Đukić Ivanović

On je rekao da nije čitao što je Đukić Ivanović saopštila, da ga to ni ne interesuje i da zbog toga ništa neće komentarisati. Nakon pojašnjenja novinara, što je sve ona izjavila, Ivanišević je kazao da je sve to laž i istakao da neće ništa pojašnjavati preko medija, već na sudu.

“Sve što ću ja da uradim jeste da razobličim klopku koja mi je postavljena, sve ucjene i kriminal koji je prema meni sproveden. To ću uraditi preko institucija sistema, u procesima koje sam započeo i onima koje ću započeti”, rekao je Ivanišević. Iako je prethodna dva dana dolazio na posao, Ivanišević je potvrdio da je podnio ostavku na funkciju predsjednika Senata DRI “cijeneći svoje ponašanje koje je zaokupilo medijsku i ostalu javnost nedostojnim državne funkcije”.

Ivanišević je kazao da smatra da u ovom aktuelnom trenutku ne želi da obavljanjem značajne državne funkcije predstavlja bilo kakvo opterećenje, bilo kojim strukturama i procesima u Crnoj Gori, što i piše u njegovoj ostavci.

“U miru ću, bez opterećenja državne funkcije završiti posao preko institucija sistema i dokazati ono što sam rekao u mojoj ostavci”, kazao je Ivanišević. Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, Ivanišević će ostavku danas dostaviti Skupštini, koja bira i razrješava državne revizore.

Bonus video: