Marković: Svako korišćenje državnih resursa u privatne svrhe je zloupotreba

"Ne mogu to da komentarišem jer nemam uvid u to što je gospodin Lekić dao javnosti”, rekao je Marković
7 komentar(a)
Duško Marković, Foto: Savo Prelević
Duško Marković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 29.03.2013. 13:48h

Predsjednik Vlade i ministar pravde Duško Marković smatra da je svako korišćenje državnih resursa u privatne svrhe - zloupotreba.

On ipak nije želio da komentariše dokumenata koji potvrđuju da je potredsjednik Demokratske partije socijalista Svetozar Marović koristio državni avion za privatan put u Rim, kako je objelodanio nezavisni predsjednički kandidata Miodrag Lekić.

“Ja ne znam šta je objelodanio gospodin Lekić ali u svakom slučaju svako javno dobro koje se koristi u privatne svrhe smatra se zloupotrebom. Ali ne mogu to da komentarišem jer nemam uvid u to što je gospodin Lekić dao javnosti”, rekao je Marković.

Gostujući u emisiji “Načisto” Lekić je pozvao Svetozara Marovića da vrati građanima novac koji je potrošio zloupotrebljavajući državne resurse.

Lekić je rekao da se pitanje “duvanske afere” mora demistifikovati, navodeći da su se od nje mnogi obogatili a Crna Gora obrukala. Lekić je rekao da je zbog sumnjivih poslova prekinuo komunikaciju sa crnogorskom političkom elitom.

“Oni su iz Vlade su slali potvrde da je neko ko je tamo osumnjičen član Vlade i da traži imunitet. To je period kada je premijer bio Vujanović. Svetozar Marović je veliki putnik i klijent jednoga puta u Milanu gdje je bila manifstacija raspiništva i bruke crnogorskim novcem. Evo vam svi letovi Svetozara Marovića privatni sa državnim avionom, ne da ga optužim, nego da građanima vrati novac”, rekao je Lekić.

Bonus video: