Cetinje pomaže Ribarstvu: Vratiti zaposlene na radna mjesta

Ribarstvo zapošljava značajan broj lokalnog stanovništva koje živi na prostoru Riječke nahije
225 pregleda 2 komentar(a)
Ribarstvo, Aleksandar Bogdanović, Foto: Danijela Lasica
Ribarstvo, Aleksandar Bogdanović, Foto: Danijela Lasica
Ažurirano: 28.03.2013. 15:30h

Prijestonica Cetinje ponudiće fabrici "Ribarstvo" na Rijeci Crnojevića punu logističku i savjetodavnu pomoć da prevaziđe trenutno veoma tešku situacija, ali i pronađe dugoročno održivo rješenje.

Pomoć fabrici za preradu i konzerviranje ribe, ponudio je gradonačelnik Aleksandar Bogdanović, na sastanku kojem su prisustvovali predstavnik Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja Srđan Mugoša, glavni izvršni direktor Komercijlne banke AD Budva Goran Knežević, predstavnik Ribarstva AD Petar Ražnatović, te predstavnici preduzeća Interkomerc, sindikata i radnika preduzeća Ribarstvo AD.

Na sastanku je ocijenjeno da ova fabrika zapošljava i angažuje značajan broj lokalnog stanovništva, ali da se trenutno nalazi u veoma teškoj situaciji.

"Ribarstvo zapošljava značajan broj lokalnog stanovništva koje živi na prostoru Riječke nahije. Takođe, ova fabrika je dominantno izvozno orjentisana i već ima plasman i tržište, što nam dodatno ukazuje na potrebu za pronalaženjem dugoročnog i održivog rješenja za njeno funkcionisanje", kazao je Bogdanović.

Glavni izvršni direktor Komercijalne banke AD Budva, saopštio je tom prilikom da je imovina preduzeća u vlasništvu te banke, ali da je već određeni period bez nadoknade stavljena na korišćenje kako bi se održao proizvodni proces.

Predstavnici sindikata i zaposlenih, Veljko Baošić i Miko Đurašković, uz zahvalnost na organizaciji sastanka, istakli su da će radnici biti u potpunosti kooperativni kako bi se fabrika što prije stavila u funkciju

"Banka razumije potrebe zaposlenih i lokalne zajednice, zato nam je i namjera da ova fabrika nastavi svoj proizvodni proces. U tom smislu, spremni smo potencijalnom investitoru ponuditi veoma povoljne uslove za njeno stavljanje u funkciju. Knežević je međutim istakao da već postoji interesovanje investitora da ove proizvodne pogone stave u funkciju, te da narednih dana očekuju konkretnije razgovore i ponude od strane potencijalih investitora".

Predstavnici sindikata i zaposlenih, Veljko Baošić i Miko Đurašković, uz zahvalnost na organizaciji sastanka, istakli su da će radnici biti u potpunosti kooperativni kako bi se fabrika što prije stavila u funkciju.

Na kraju sastanka je zaključeno da će Banka, u saradnji sa Prijestonicom i Ministarstvom, u najkraćem roku razmotriti ponude svih potencijalnih investitora, kako bi se došlo do najkvalitetnijeg rješenja, a zaposleni vratili na svoja radna mjesta.

Bonus video: