Budva: U zatvor, jer je inspekciji zamjerio da radi selektivno

Opaska na račun rada komunalnih službenika, skupo koštala budvanskog ugostitelja
375 pregleda 30 komentar(a)
Goran Đuričković, Old fisherman, Foto: Vuk Lajović
Goran Đuričković, Old fisherman, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 26.03.2013. 17:45h

Poznati budvanski ugostitelj Goran Đuričković, javio se juče u spuški zatvor, na odsluženje kazne od 45 dana, koliko je dobio zbog ljetošnjeg verbalnog napada na budvansku komunalnu inspektorku J. Š.

Presuda kotorskog Suda uslijedila je nakon višemjesečnog suđenja, pokrenutog nakon što je inspektorka budvanskoj policiji podnijela prijavu protiv Đuričkovića.

Đuričković, vlasnik kultne konobe „Dona kod Nikole“ i lokala „Old Fisherman's pub“ u gradskom parku pored Starog grada, tereti se da je izvršio kažnjivo djelo - ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

Do verbalnog sukoba došlo je prošlog ljeta, kada je komunalna inspektorka naredila “divljim” prodavcima da se sklone sa šetališta uz rivu, pored Đuričkovićevog paba.

Revoltiran što je inspekcija revnosna kada su u pitanju „sitni“ prodavci i što se inspektorka namjerila na staricu koja je prodavala džempere, Đuričković joj je poručio da tako isto treba da postupa i sa onim mnogo većim prestupnicima, koji, kako je tada kazao, naočigled cijele inspekcije rade nesmetano.

Zamjerka da inspekcija radi selektivno i njegov nastup, zbog koga je i inspektorka podnijela prijavu, okarakterisani su kao oštri.

Policija je nakon verbalnog incidenta i podnijete prijave, privela Đuričkovića, koji je zadržan 48 sati u pritvoru budvanske policije.

Suđenje je završeno osuđujućom presudom, prema kojoj Đuričković mora da „odleži“ mjesec i po zatvora u Zavodu za krivične sankcije.

Bonus video: