Bogdanović obišao poplavljena područja

Bogdanović je naglasio kako nadležne službe gradske uprave, u slučaju novih padavina, danonoćno stoje na raspolaganju lokalnom stanovništvu
3 komentar(a)
Ažurirano: 25.03.2013. 17:58h

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović obišao je poplavljena područja u priobalju Skadarskog jezera i Rijeke Crnojevića, odnosno mjesta Žabljak Crnojevića, Dodoši i Rijeku Crnojevića, gdje je obišao najugroženija domaćinstva i razgovarao sa predstavnicima tamošnjih mjesnih zajednica.

Tokom posjete Žabljaku Crnojevića, predstavnici mjesnog kriznog štaba informisali su gradonačelnika Bogdanovića kako je vodostaj jezera kod tog naselja u padu.

Uprkos tome, pod vodom je i dalje dio pomoćnih, te jedan stambeni objekat, kao i saobraćajnica koja Žabljak Crnojevića povezuje sa selom Ponari. Tokom posljednja dva dana, nivo vode u padu je i u Dodošima.

Tokom razgovora sa gradonačelnikom Bogdanovićem, stanovnici tog naselja naglasili su kako je nekoliko, mahom pomoćnih objekata, pod vodom. Na kraju posjete, Bogdanović je boravio u Rijeci Crnojevića, sa čijim je mještanima razgovarao i tokom prošlonedjeljne posjete. Baš kao i u susjednim mjestima, i u Rijeci Crnojevića vodostaj je u blagom padu, no mjesno šetalište i obližnji objekti i dalje su pod vodom.

Bogdanović je naglasio kako nadležne službe gradske uprave, u slučaju novih padavina, danonoćno stoje na raspolaganju lokalnom stanovništvu.

"S obzirom da nas već od danas očekuju nove padavine, naše ekipe su u pripravnom stanju. Takođe, ukoliko stanovnici bilo kojeg mjesta na teritoriji Prijestonice Cetinje budu oskudijevali sa osnovnim životnim namirnicama, spremni smo da, kroz komunikaciju sa mjesnim štabovima, reagujemo i distribuiramo zalihe.

No, za sada, možemo reći da je situacija znatno bolja u odnosu na sredinu prošle sedmice, te se i nadamo da ni narednih dana nećemo biti suočeni sa znatnijim rastom vodostaja", istakao je Bogdanović.

Galerija

Bonus video: