Kajošaj: Očekujemo istragu o ponašanju policije u Dinoši

"Očekujemo istragu kako se mještani Dinoše ne bi osjećali kao građani drugog reda i kako se ne bi vraćali u ‘90. za koje su mislili da su daleko iza njih”, rekao je Kajošaj
127 pregleda 18 komentar(a)
Ažurirano: 25.03.2013. 09:48h

Predsjednik Skupštine Gradske opštine Tuzi Fadilj Kajošaj pozvao je juče ministra policije Raška Konjevića da ispuni obećanje i sprovede internu istragu o nasilju pripadnika policijskih snaga nad mještanima Dinoše islamske vjeroispovijesti, koji su pokušali da spriječe katoličke porodice iz susjednih sela da u crkvi na mjesnom groblju organizuju saučešće.

Ocijenivši da mještani Dinoše nijesu ničim izazvali incident, Kajošaj je upozorio da su mještani pretrpjeli nasilje.

Policija je u četvrtak veče pendrecima rastjerala dvadesetak najupornijih Dinošana, koji su po svaku cijenu pokušali da onemoguće da porodica Ljuljđuraj održi saučešće.

Policija je psovala Dinošane tom prilikom, o čemu su “Vijesti” pisale, a oni su na pendreke odgovorili kamenicama...

"Policajci su ih tukli i psovali im 'majku šiptarsku'. O svemu postoje televizijski snimci na kojima se vidi ponašanje policije", kazao je Kajošaj

“Policajci su ih tukli i psovali im 'majku šiptarsku'. O svemu postoje televizijski snimci na kojima se vidi ponašanje policije. Očekujemo istragu kako se mještani Dinoše ne bi osjećali kao građani drugog reda i kako se ne bi vraćali u 90-te godine za koje su mislili da su daleko iza njih”, rekao je Kajošaj.

On je rekao da očekuje nastavak pregovora o rješenju problema mještana Dinoše. Kajošaj je kazao da se taj problem mora što prije riješiti kako se ne bi ponovio, ocijenivši da dio odgovornosti za nemile događaje snosi i gradonačelnik Miomir Mugoša.

“Gradonačelnik Mugoša je nekoliko puta rekao da su seoska groblja u nadležnosti mjesnih zajednica, a sa druge strane garantovao je porodici Ljuljđuraj da će im policija otvoriti put prema groblju i crkvi.

Kontradiktorna je i izjava gradonačelnika da će biti prošireno groblje u Dinoši. Ako se zna da su mjesne zajednice nadležne za seoska groblja, zašto se oglašava gradonačelnik”, pojasnio je Kajošaj.

Sastanak tokom sedmice

Kajošaj je najavio da će tokom sedmice biti održan najavljeni sastanak Dinošana - vlasnika grobnica na seoskom groblju, ali da nije odlučeno ko će sve prisustvovati iz Glavnog grada.

On je ocijenio da je možda bolje da niko ne dođe iz Glavnog grada.

“Vladan Vučelić je iskazao želju da prisustvuje sastanku, ali kako iz Glavnog grada rješavaju naše probleme možda je bolje da niko ne prisustvuje”, pojasnio je Kajošaj.

Galerija

Bonus video: