Agencija i dinastija Petrović pomažu Cetinju i Kotoru

Memorandum su potpisali predsjednik Fondacije, princ Nikola Petrović Njegoš, i direktor Agencije Daliborka Pejović
71 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 22.03.2013. 17:47h

Direktorica Agencije za zaštitu životne sredine Daliborka Pejović i princ Nikola Petrović Njegoš u ime fondacije Petrović Njegoš potpisali su juče memorandum o saradnji, a posebna pažnja, kako su najavili, biće posvećena valorizaciji potencijala Cetinja i Kotora.

Pejović je tokom potpisivanja memoranduma poručila da memorandum neće biti samo slovo na papiru već da će ubrzo krenuti sa konkrentim akcijama.

"Zadovoljstvo mi je što na kraju mandata kao direktorica Agencije imam čast da potpišem ovako značajan memorandum za sektor životne sredine. Sa današnjim potpisivanjem memoranduma u prilici smo da kažemo da smo maksimalno proširili krug partnera sa kojima želimo da sarađujemo u narednom periodu kako u sprovođenju zakona, kreiranju dobrih politika, tako i valorizaciji prirodne i kulturne baštine", kazala je ona i dodala da će se kroz projekte pomagati i poljoprivrednicima.

Princ Petrović Njegoš naveo je da svaki Crnogorac ima odgovornost da čuva prirodu i ekologiju.

On je dodao da pod ekologijom ne smatra samo ono što se dešava u poljima i šumama, već i u samom društvu jer upravo to može poboljšati kvalitet života građana.

Galerija

Bonus video: