Pejanović-Đurišić obećala NATO-u povećanje podrške za članstvo

Ministarstvo odbrane je saopštilo da je Brengelman kazao da je NATO "izuzetno zadovoljan rezultatima"
0 komentar(a)
Ministarstvo odbrane, Foto: Odbrana.gov.me
Ministarstvo odbrane, Foto: Odbrana.gov.me
Ažurirano: 22.03.2013. 16:19h

Pomoćnik generalnog sekretara NATO za politička pitanja i bezbjednosnu politiku Dirk Brengelman uvjeren je da će Crna Gora, kada je u pitanju podrška za članstvo u Alijansi, učiniti sve da postigne zahtijevani rezultat.

Sa Brengelmanom je u Podgorici razgovarala ministar odbrane Milica Pejanović-Đurišić.

Brengelman je kazao da je Crna Gora u proteklom periodu postigla značajne rezultate u ispunjavanju kriterijuma i postizanju standarda na putu ka NATO, ističući da će Crna Gora u narednom periodu imati punu podršku tog saveza .

Ministarstvo odbrane je saopštilo da je Brengelman kazao da je NATO "izuzetno zadovoljan rezultatima" koje Crna Gora postiže na planu regionalne saradnje i u procesu reformi sistema odbrane.

"Uvijek treba imati u vidu komplementarnost procesa EU i NATO integracija u smislu dostizanja određenih standarda i ispunjavanja kriterijuma", rekao je pomoćnik generalnog sekretara NATO.

Pejanović-Đurišić zahvalila se na podršci koju Crna Gora dobija od NATO i partnera, u procesu reformi sistema odbrane i ponovila posvećenost i spremnost da se nastavi sa ispunjavanjem standarda, uz uvjerenje da će se u narednom periodu uložiti dodatni napori u tom procesu.

"Potpuno svjesni činjenice da je podrška javnosti pitanje na kome se mora dodatno raditi, Vlada će u narednom periodu uložiti dodatne napore u tom procesu, a to potvrđuje i nedavno formiranje Savjeta za članstvo u NATO i imenovanje Nacionalnog koordinatora za NATO", kazala je Pejanović-Đurišić.

Ona je istakla je i značaj NATO Info centra u Podgorici, za koji je kazala da će doprinijeti "povećanju podrške javnosti" i u tom procesu će imati punu podršku Vlade "U susret narednom NATO samitu, u proces evroatlantskih integracija moraju se uključiti sve institucije u zemlji, a ostvareni rezultati biće pokazatelj spremnosti Crne Gore za punopravno članstvo u Alijansu", ponovila je ona.

Bonus video: