Šetnja zaleđem Herceg Novog

Narednog vikenda će se na Orjenskom sedlu održati manifestacija "Naš krš"
151 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 01.07.2018. 08:04h

Šetnja u zaleđu Herceg Novog pod nazivom "Nad Bokom po mjesečini", okupilo je oko 70 posjetilaca iz Herceg Novog, Kotora, Tivta i Budve.

Kao i prethodne godine, kad je događaj ustanovljen, obilaženi su vidikovci u okolini sela Kameno, povezani uređenim pješačkim stazama. Šetači su, podijeljeni u tri grupe, u pratnji vodiča, obišli austrougarsku tvrđavu na Tajnom brdu, odbrambene položaje iz doba JNA na uzvišenju Gručalica i vidikovac pod brdom Šilobod, na pješačko-biciklističkoj stazi, okosnici ovog noćnog razgledanja hercegnovskog zaleđa.

Pogled na veći dio Boke Kotorske, sa svjetlima Herceg Novog i Tivta, uz istovremeni vidik na morsku pučinu, nikoga nije ostavio ravnodušnim.

Nakon dvosatne šetnje, u kojoj je mjesec tek na momente provirivao kroz oblake, grupe su se opet sjedinile u skladnom prostoru porte Crkve Sv. Jovana na Kamenom, gdje je, uz domaće priganice, kamensko vino i ostalo posluženje, organizovana prigodna prezentacija "Mjesec i mjesečina u nauci i narodnim vjerovanjima".

"Ovom feštom hercegnovsko zaleđe je definitivno dobilo još jedno atraktivno dešavanje sa svim preduslovima za uspješan rast narednih godine, jer interesovanje je ovog puta bilo daleko veće od prisutnog broja ljudi, umanjenog kišovitim vremenom koje je vladalo do samog početka događaja. Svi koji i pored toga došli, sigurni smo da su se vratili puni pozitivnih utisaka i dobrog raspoloženja", ističe Željko Starčević iz Agencije za razvoj i zaštitu Orjena.

Organizatori događaja su MZ Kameno-Žlijebi i Agencija za razvoj i zaštitu Orjena, pomoć u vođenju je pružio planinarski klub "Subra", a u pripremi terena Komunalno stambeno preduzeće, dok su organizaciju pomogli Opština Herceg Novi i Turistička organizacija Herceg Novi.

Narednog vikenda će se na Orjenskom sedlu odvijati manifestacija "Naš krš".

Galerija

Bonus video: