Herceg Novi: Nastavljena blokada deponije Tisova greda

Ubljani su poručili da neće odustati od blokade dok ih ne primi predsjednik opštine Dejan Mandić
135 pregleda 0 komentar(a)
Ubli, blokada, Foto: Slavica Kosić
Ubli, blokada, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 22.03.2013. 16:08h

Mještani Ubala nastavili su blokadu privremene deponije Tisova greda i nisu dozvolili kamionima JP Čistoća da istovare smeće, ali je uprkos tome grad bio relativno čist.

Ubljani protestvuju zbog sumnje da se na deponiju odlaže opasan otpad koji ugržava zdravlje ljudi, njihovih poljoprivrednih imanja i zagađuje podzemne vode, kao i neispunjenja obećanja lokalne vlasti.

Ubljani su poručili da neće odustati od blokade dok ih ne primi predsjednik opštine Dejan Mandić koji je na službenom putu, i najavljuju krivične prijave protiv JP Čistoća i Opštine Herceg Novi.

“Sekretarijat za komunalno-stambene poslove i zaštitu životne sredine poziva mještane Ubala i njihove predstavnike da u dogovoru sa nadležnim opštinskim strukturama postignu valjani pravni dogovor, u cilju izbjegavanja primjene zakonom propisanih mjera koje su neminovne ako se sa ovakvim postupcima nastavi narednih dana”, navodi se u saopštenju tog sekretarijata koje je potpisao načelnik Marko Mirjanić.

Ubljani protestvuju zbog sumnje da se na deponiju odlaže opasan otpad koji ugržava zdravlje ljudi

Na tvrdnju da se na deponiju Tisove grede odlaže i grit iz Jadranskog brodogradilišta, reagovali su iz te kompanije.

“Grit je spakovan u džambo vreće i nalazi se u krugu Jadranskog brodogradilišta i nikada nije odvožen na deponiju na Ublima”, kazao je Vijestima Petar Tušup izvršni direktor bjelske kompanije.

Podsjećamo da je Država preuzela obavezu da o svom trošku u kreditnom arnžmanu sa Svjetskom bankom, organizuje dislokaciju i trajno zbrinjavanje rabljenog grita. Prema najavama to bi trebalo da se realizuje narednih mjeseci.

Bonus video: