Rezovi u policiji: Smijenjeni Vuksanovićevi kadrovi

Stojanović je jednog po jednog u svoj kabinet pozivao rukovodioce, a zatim im saopštavao odluke Kolegijuma...
953 pregleda 8 komentar(a)
Ažurirano: 22.03.2013. 19:41h

Gotovo svi saradnici bivšeg šefa policije Božidara Vuksanovića juče su pomjereni sa svojih pozicija, izuzev njegovog nekadašnjeg pomoćnika, prvog čovjeka za kriminalitet Vojislava Markovića, o čijoj sudbini odlučuje Vlada.

Mjesec dana nakon što Slavko Stojanović imenovan za vršioca dužnosti direktora Uprave policije, on je juče napravio više kadrovskih izmjena u rukovodstvu policije.

Sagovornik "Vijesti" iz vrha crnogorske policije ispričao je da je Stojanović jednog po jednog u svoj kabinet pozivao rukovodioce ispostava, područnih jedinica i sektora, a zatim im saopštavao odluke Kolegijuma.

Prvi na udaru našao se Zlatko Maliković, koji je juče smjenjen sa mjesta komandanta Posebne jedinice. Rukovođenje tom elitnom jedinicom policije Stojanović je povjerio dojučerašnjem šefu nikšićke policije Draganu Blagojeviću. Blagojevića je zamjenio Milovan Pavićević, koji je do sada obavljao poslove rukovodioca Ispostave kriminalističke policije u Nikšiću.

Petar Šestović, kojeg je u avgustu prošle godine Vuksanović premjestio sa mjesta načelnika bjelopoljske na mjesto rukovodioca Podgoričke policije, takođe je smjenjen a tu poziciju privremeno će, do imenovanja novog rukovodioca, pokrivati Branislav Živković. Živković je do juče bio rukovodilac Ispostave kriminalističke policije u toj područnoj jedinici.

Sagovornik "Vijesti" iz vrha UP, kazao je da je na čelo podgoričke policije trebao doći Tihomir Gačević, ali su se takvom protivili iz SDP-a.

Isti izvor tvrdi da će, ako DPS "ispegla problem sa SDP", Gačević preuzeti rukovođenje podgoričkom policijom.

Jovica Rečević, koji je u avgustu 2012. sa mjesta šefa uniformisane policije u Ispostavi Podgorica premješten za rukovodioca Ispostave Cetinje, vraćen je na to mjesto, gdje je zamjenio Vaska Akovića.

Njega je privremeno zamijenio Ivan Raičević.

Šefu danilovgradske policije Milošu Vučiniću, povjereno je da upravlja hercegnovskom policijom, gdje je zamjenio Gorana Banićevića.

Vučinićevu funkciju, prema nezvaničnim informacijama "Vijesti" iz vrha UP, preuzeće Mićo Radović, šef kriminalistike u tom gradu.

Stojanović je juče napravio rezove i u beranskoj policiji. Dosadašnjeg šefa te Ispostave Miodraga Božovića, juče je zamjenio Veselin Krgović, dojučerašnji rukovodioc Ispostave granične policije Berane.

Sa mjesta šefa bjelopoljske policije smjenjen je Ivan Knežević, a čelnu ulogu u toj IP preuzeće rukovodilac Ispostave Mojkovac Vesko Damjanović.

Slavko Stojanović

Saša Milić imenovan je za šefa Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala i korupije u Sektoru kriminalističke policije. Milić je i ranije obavljao tu dužnost. Draško Radinović, koji je bio privremeno raspoređen na to radno mjesto, ponovo će preduzeti rukovođenje Odsjekom za suzbijanje opšteg kriminaliteta.

Smjenjeni rukovodioci Šestović, Aković, Maliković, Banićević, Božović i Knežević juče nijesu dobili nova zaduženja.

Iz Uprave policije je saopšteno da će shodno prefesionalnim referencama i potrebama službe, oni biti raspoređeni na druga mjesta u okviru Uprave policije, kao i da će do postavljenja novih rukovodilaca na upraženja rukovodeća radna mjesta, te poslove će privremeno obavljati neposredne straješine iz tih organizacionih jedinica.

U Bar neće niko

Iako je prije početka jučerašnjeg kolegijuma najavljeno da će Stojanović napraviti rezove i na čelnim pozicijama u Baru i Budvi, do promjena u tim ispostavma nije došlo.

Sagovornik "Vijesti" iz vrha UP kazao je da je šef Uprave policije rukovođenje barskom policijom htio da prepusti nekadašnjem načelniku policije Budve Siniši Jokiću, ali da ovaj to nije prihvatio. Kao moguća zamjena za Slavka Roganovića, šefa budvanske policije, sagovornik "Vijesti" pomenuo je Igora Delibašića.

Galerija

Bonus video: