U Vranjini poplavljeno više kuća

“Za jedan dan voda je narasla za 11 centimetara. Te noći su od siline vjetra stradali i dimnjaci i prozori na pojedinim kućama, prevrtale su se barke“
131 pregleda 5 komentar(a)
Ažurirano: 21.03.2013. 21:02h

Donji dio naselja Vranjina danima je poplavljen, a najviše štete pretrpio je Gavro Ulićević, kojemu je voda poplavila pola kuće i uništila stvari.

Voda je prodrla i u kuću Dušana Ulićevića, a mještani su ispričali da će, ukoliko nivo Skadarksog jezera nastavi da raste, prvi na udaru biti dom Nikole Buškovića, jer je voda stigla do samog praga njegove kuće.

Ostalim komšijama, kako su ispričali „Vijestima“, uglavnom su poplavljeni podrumi.

Ugrožene porodice juče su obišli predstavnici MZ Vranjina i ponudili smještaj u prostorijama obližnje škole.

Predsjednik odbora MZ Vranjina Dragan Petrović ispričao je da su, uprkos ponuđenom smještaju, ugrožene porodice uglavnom kod rodbine.

Petrović je kazao da se nadaju poboljšanju situacije, jer je nivo vode, koji je dramatično porastao u noći između nedjelje i ponedjeljka, juče stagnirao.

“Za jedan dan voda je narasla za 11 centimetara. Te noći su od siline vjetra stradali i dimnjaci i prozori na pojedinim kućama, prevrtale su se barke“, kazao je Petrović.

TV Vijesti, Majda Šabotić

On je rekao da porodice koje su pretrpjele štetu mogu podnijeti zahtjev za procjenu štete Gradskoj opštini Golubovci.

Mještanin Zoran Petrović ispričao je da mu je već dva dana poplavljen donji dio kuće.

“Nijesam uspio da spasim stvari, jer me je preduhitrila voda. Poplavljen mi je i automobil. Šta da radim? Kad se povuče voda, popraviću ga“, kazao je Petrović.

On je istakao da je sa poplavama proradila i komšijska solidarnost, pa ovih dana svi pomažu jedni drugima, bilo da je riječ o preseljenju stvari ili drugom vidu pomoći.

Petrović je istakao da se ovogodišnja poplava ne može ni porediti sa onom od prije dvije godine, kada je „voda bila viša za metar u odnosu na sadašnju situaciju“.

„Nadamo se sjeveru. Valjda će biti bolje“, kazao je Petrović.

Mještani se, kako je kazao, snalaze koristeći čamce, ili put kroz gornji dio naselja.

Baranin Piro Jovićević, koji na Vranjini ima vikendicu, kazao je da voda nije doprla do nje, te da su mnogo gore prošle njegove komšije.

“Dobro smo se organizovali, pa čim nekome od komšija poplave prostorije, žurimo da pomognemo. Najgore je prošao Gavro Ulićević, koji ima malo dijete i morao je da se preseli. Ostalima su uglavnom poplavljeni magacini“, kazao je Jovićević.

Galerija

Bonus video: