Nož i žice u centru Podgorice

Porodica Al Mustafa zgrožna načinom na koji ih ugrožavaju i to, kako su rekli, naočigled svih, ali i reakcijom institucija i okoline
425 pregleda 141 komentar(a)
grafiti Podgorica, Foto: Zoran Đurić
grafiti Podgorica, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 21.03.2013. 05:28h

Dvojica maloljetnika privedena su 19. marta na informativni razgovor u policiju, nakon što su na igraonici "PC Sar" porodice Al Mustafa u Podgorici ponovo osvanuli uvredljivi grafiti.

Podgoričanka Verica Milanović Al-Mustafa i njen suprug Muhamed Al-Mustafa, tvrde da su godinu i četiri mjeseca, od kada su u bulevaru Save Kovačevića otvorili internet kafe, izloženi napadima grupe mladića.

"Od prvog dana imamo problema sa grupom delikvenata koji obično u noćnim satima mom suprugu, koji je crnogorski državljanin, ali je porijeklom iz Sirije, upućuju uvrede na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi. Govore mu i pišu - seli se Turčine,Ciganine, nećeš ti nama krojiti sudbinu države, ti ideš na glasanja, svašta... To su takve psovke i uvrede, takve bljuvotine da ih ja ne mogu izgovorati", ispričala je Milanović Al -Mustafa.

Na njihovoj igraonici su osvanuli crnom bojom iscrtani krstovi sa četiri ocila, poruke "Nož žica Srebrenica", "J..i se Turčine"...

Problemi sa 20-ak momaka, koji, kako tvrdi porodica Al Mustafa, žive u Bastonu, počeli su pucnjavom u njihovu igraonicu, a nedavno su Muhameda i posjetioce igraonice zatvorili unutra, žicom vežući vrata sa spoljnje strane.

Verica Milanović Al-Mustafa je kazala da su sva imena delikvenata naveli u prijavi koju su podnijeli Upravi policije, ali da dvojica službenika pokušavaju da sakriju one koji ih napadaju

Ona je pojasnila da su sva imena delikvenata naveli u prijavi koju su podnijeli Upravi policije, ali da dvojica službenika pokušavaju da sakriju one koji ih napadaju.

"Ugrožavaju nas, naš posao, ne možemo da opstanemo u ovoj državi. Ja vjerujem u naše institucije, ali se pitam gdje su zatajile"

Porodica Al Mustafa zgrožna je načinom na koji ih neko ugrožava, kako su rekli, naočigled svih, ali i reakcijom institucija i okoline.

Komšije, kazali su oni, samo okrenu glavu i prođu.

Prema nezvaničnim informacijama, policija u saradnji sa Tužilaštvom radi na rasvjetljavanju napada na igraonicu "PC Sar" i porodicu Al-Mustafa

Novinar “Vijesti” razgovarao je sa vlasnikom igraonice, koja se nalazi tik uz prostorije Al-Mustafa i koji je rekao da nikada nije imao sličnih problema.

Čeka se krivična prijava

Iz Uprave policije "Vijestima" nijesu zvanično odgovorili da li su im prijavljeni napadi na porodicu Al-Mustafa, kao ni na pitanja o inspektoru koji je navodno cijepao prijavu sa imenima napadača.

Prema nezvaničnim informacijama, policija u saradnji sa Tužilaštvom radi na rasvjetljavanju napada na igraonicu "PC Sar" i porodicu Al-Mustafa.

"Od dvojice sedamnaestogodišnjaka I.M. i V.L. smo uzeli izjave i proslijedili ih Tužilaštvu. Danas treba da saslušamo još četvoricu. Od Tužica zavisi kako će se ovo kvalifikovati, ako im ne napišu krivičnu prijavu, možemo prekršajno da ih teretimo za drsko ponašanje, izazivanja nacionalne, rasne i vjerske mržnje, uništenje objekta", saopšteno je nezvanično “Vijestima” iz vrha Uprave policije.

Bonus video: