Poslanik SDP godinama držao divlju ambulantu

Visoki funkcioner manje vladajuće stranke iz Rožaja Izet Bralić, tek prošlog mjeseca zvanično registrovao ginekološku ambulantu
456 pregleda 27 komentar(a)
Ažurirano: 20.03.2013. 20:37h

Visoki funkcioner Socijaldemokratske partije i poslanik u Skupštini Crne Gore Izet Bralić registrovao je prije mjesec dana privatnu ginekološku ordinaciju u Rožajama, koja je desetak godina radila u njegovoj kući na divlje.

Braliću je ovo prvi poslanički mandat, a ranije je bio i sudski vještak. Ubrzo nakon što je stavljen na poslaničku listu on je 4. decembra podnio ostavku na mjesto načelnika Ginekološko– akušerske ambulante u Rožajama i odlučio da legalizuje privatni posao.

Ni u jednom od Bralićevih imovinskih kartona se ne pominje prostor u kojem je smještena njegova privatna ordinacija, a koja se nalazi u prizemlju njegove dvospratne kuće

Bralićeve pacijentkinje i sugrađani tvrde da je njegova ordinacija otvorena prije skoro deceniju. Ginekološka ordinacija se ne pominje u njegovim imovinskim kartonima objavljenim na sajtu Komisije za utvrđivanje konflikta interesa.

U izvještaju za 2009. samo postoje godišnji prihodi od 12.000 eura na ime rada u privatnoj ordinaciji, ali se ne precizira u kojoj, niti se njeno postojanje navodi kao Bralićeva imovina u sklopu porodične kuće u Rožajama.

Registraciju dobio tek u februaru i objasnio da to nije mogao da prijavi Komisiji jer je imovinski karton dostavio početkom januara.

Bralić: Nisam radio bez dozvole

On tvrdi da nije radio na divlje i da je ispoštovao zakon.

"Prije pola godine sam podnio zahtjev za registrovanje i dok sam to čekao neko me prijavio Ministarstvu zdravlja. Došla je inspekcija i zapečatili su mi ordinaciju sve dok je nijesam registrovao. Istina je da sam kao ugledni ljekar u međuvremenu primio po nekog pacijenta", rekao je Bralić.

Prema saznanjima "Vijesti" prije nekoliko dana iz "Ordinacije Bralić" je otpuštena djevojka koja je tamo radila kao medicinska sestra osam godina. Za taj period njoj navodno nijesu uplaćivani doprinosi.

Bralić je taj dio pitanja ignorisao, ponavaljajući da su se zakoni mijenjali i da je on poštovao proceduru.

Ni u jednom od Bralićevih imovinskih kartona se ne pominje prostor u kojem je smještena njegova privatna ordinacija, a koja se nalazi u prizemlju njegove dvospratne kuće, koja je u imovinskom kartonu navedena kao stan od 67 kvadrata.

"Nisam radio bez dozvole, mijenjao se zakon, a ja sam tek nedavno počeo da radim", rekao je on.

Prijavio da godišnje od ordinacije zarađuje 12.000

Poslanik SDP-a je 2009. godine Komisiji za utvrđivanje konflikta interesa, kao član Upravnog odbora Doma zdravlja Rožaje, prijavio mjesečna primanja od 1. 500 eura, plus 12.000 eura na godišnjem nivou od rada u privatnoj ordinaciji i 2.000 eura na ime naknade od izdavanja stana od 66 kvadrata u Podgorici.

Tokom 2010. godine, on je kao član Borda direktora u Montenegroerlajnsu primao 800 eura mjesečno, a kao ginekolog u rožajskom Domu zdravlja još 900 eura. Honorar je dobijao i kao sudski vještak na sjeveru Crne Gore, a na ime zakupa stana u Podgorici još 3.000 eura godišnje.

On je početkom 2011. godine prijavio vlasništvo akcija u nekoliko preduzeća u iznosu od oko 22.000 eura, kao i kreditna zaduženja od 98.000 eura.

Početkom ove godine Bralić je prijavio mjesečnu zaradu od preko 2.000 eura, akcije u nekoliko preduzeća i ostatak kredita u iznosu od 74.000 eura.

Galerija

Bonus video: