Zbog zakazane Facebook tuče otkazane utakmice u malom fudbalu u Nikšiću

Iz policije rečeno da je u prisustvu roditelja obavljen informativni razgovor sa četiri maloljetnika, koji su bili organizatori tuče
118 pregleda 13 komentar(a)
Sportski centar Nikšić, Foto: Ivan Petrušić
Sportski centar Nikšić, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 19.03.2013. 17:38h

Zbog masovne tuče koja je preko Facebook-a zakazana između učenika nikšićkih osnovnih škola, prošlog vikenda su otkazane utakmice u malom fudbalu koje je trebalo da budu održane u Sportskom centru, u okviru turnira koji već 35 godina organizuju Sekretarijat za sport, mlade i socijalno staranje.

"Povodeći se primjerima koji su se dogodili u drugim gradovima Crne Gore, odlučili smo se da preventivno djelujemo i utakmice zakazane za 10. mart otkažemo. Bolje je bilo da takmičenje ’odmorimo’ nego da se stvar istrgne kontroli, dođe do tuče i da se završi tragično", kazao je sekretar Sekretarijata za sport Miško Stijepović.

Kako je kazao, organizatori tuče nijesu bili učesnici takmičenja već "navijači" koji su htjeli da sportsku manifestaciju iskoriste za međusoban obračun.

Četvrto kolo turnira u malom fudbalu biće održano narednog vikenda, a organizatori su pozvali navijače da "ponesu" sa sobom sportski duh i tako podrže svoje drugare a da zaborave na tuče

"Učenici su iz različitih škola i sa njima je u prisustvu roditelja obavljen razgovor, tako da se sve dobro završilo", kazali su iz policije.

Zbog zakazane Facebook tuče održan je i sastanak kojem su, pored organizatora takmičenja, prisustvovali predsjednik Opštine Nikšić Nebojša Radojičić, direktori osnovnih škola i predstavnici Centra za socijalni rad, Sportskog centra i Uprave policije.

"Dogovoreno je da se zajedničkom akcijom svih učesnika uradi sve kako ne bi dolazilo do sličnih situacija, da se u školama obrati više pažnje na ponašanje učenika i da se poveća nivo bezbjednosti od zaposlenih", piše u saopštenju službe predsjednika Opštine.

Škole su se obavezale da će održati roditeljske sastanke, kao i sastanke školskih odbora i savjeta roditelja, kako bi se razgovaralo o toj sve češćoj pojavi, a organizatori takmičenja, predstavnici škola i učesnici turnira pojačaće mjere bezbjednosti na sportskim manifestacijama.

"Apelujemo na roditelje da u razgovorima sa djecom pokušaju da spriječe ove negativne pojave kako do sličnih situacija ubuduće ne bi dolazilo", ističe se u saopštenju.

Četvrto kolo turnira u malom fudbalu biće održano narednog vikenda. Organizatori su pozvali navijače da "ponesu" sa sobom sportski duh i tako podrže svoje drugare a da zaborave na tuče.

Bonus video: