Željeznička infrastruktura poslovala sa minusom od sedam miliona

Nova uprava ŽICG na čelu sa predsjednikom borda direktora Rešadom Nuhodžićem, do kraja mjeseca mora obznaniti kako su njihovi prethodnici, upravljali kompanijom u 2012.
88 pregleda 18 komentar(a)
Zarija Franović, Foto: Zoran Đurić
Zarija Franović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 19.03.2013. 21:03h

Iako je revizija poslovanja Željezničke infrastrukture još u toku, prema infromaciji "Vijesti" iz te kompanije, ŽICG je prošlu godinu završila sa preko sedam miliona eura gubitka.

Tu informaciju je "Vijestima" potvrdilo više sagovornika iz uprave ŽICG. Nova uprava ŽICG na čelu sa predsjednikom borda direktora Rešadom Nuhodžićem, dovedena pred Novu godinu, do kraja mjeseca mora obznaniti kako su njihovi prethodnici, upravljali kompanijom u prošloj godini.

Iako je stara uprava, koju je vodio Zarija Franović, sredinom prošle godine, navodno zbog pozitivnog poslovanja u prvih šest mjeseci, podijelila bonuse, pa je Franović u junu i julu preko plate uzeo još 5.500 eura, kompanija će i uz sve moguće korekcije i šminkanja na dnu prošlogodišnjeg salda upisati poveliki šestocifreni minus.

Dok se milionski minus ozvaniči, ŽICG plaća drugi godišnji odmor Franoviću. On je pred Novu godinu nakon smjene, iznuđene višemjesečnom neredovnom situacijom u ŽICG zbog sumnjivih poslova i isplata, otišao na godišnji odmor.

Nakon odmora on je u ŽICG trebalo da se javi 11. februara da bi shodno anakesu ugovora o radu, koji je sam sročio pola godine ranije, dobio novo zaposlenje koje bi odgovaralo njegovim stručnim referencama.

Pošto je dobio lošu ponudu, mjesto šefa carinskog terminala u Baru, počelo je odugovlačenje po nalogu DPS-a. Od Franovića je 8. marta stigao odgovor da ne prihvata ponuđeno radno mjesto i da želi raskid ugovora.

Istovremeno je, kažu izvori „Vijesti“ u ŽICG, stigao signal iz DPS da se Franoviću ni slučajno ne piše rješenje o otkazu, makar do kraja marta.

Dok partija odluči gdje će ga poslati Franović u ŽICG, prema potvrdi iz kompanije, uredno prima direktorsku platu blizu 2000 eura.

Bonus video: