Vučurović: Procesuirati policajca koji je tukao mladiće zbog Zvezdinih pjesama

Radovan Ćipović (22) i Ivan Rešetar (23) iz Danilovgrada tvrde da ih je saobraćajac pretukao bez ikakvog povoda
154 pregleda 9 komentar(a)
Radovan Ćipović, Ivan Rešetar, Foto: Boris Pejović
Radovan Ćipović, Ivan Rešetar, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 17.03.2013. 17:32h

Nova srpska demokratija zatražila je da tužilaštvo procesuira policajce koji su, kako su objavili mediji, pretukli mladiće iz Danilovgrada zbog pjevanja navijačkih pjesama.

Radovan Ćipović (22) i Ivan Rešetar (23) iz Danilovgrada tvrde da ih je saobraćajac u uniformi prije par noći, na magistralnom putu Nikšić – Podgorica, pretukao bez ikakvog povoda, kada su išli ka Novom selu i pjevali navijačke pjesme Crvene Zvezde.

Iz Uprave policije su naveli da je o slučaju, nakon prijave mladića protiv dva službenika, obaviješteno Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici, a od nadležnog tužioca zavisiće preduzimanje eventualnih mjera protiv policijskih službenika na koje se prijava odnosi.

Policajac mu slomio nos, jer je pjevao „Zvezdine” pjesme >>>

“Nova srpska demokratsija traži da tužilaštvo pod hitno procesuira policajce koji su brutalno isprebijali mladiće iz Danilovgrada zbog pjevanja navijačkih pjesama“, saopštio je portparol te stranke Jovan Vučurović.

U Novoj su, kako su naveli, začuđeni zašto prema policajcima koji su mladićima nanijeli teške tjelesne povrede odmah nijesu preduzete zakonske mjere i zašto nijesu poslati u pritvor, „uzimajući o obzir da su tamo, zbog manjih slučajeva, odvođena čak i maloljetna lica“.

„Takođe, neophodno je pod hitno suspendovati ove policajce, kako bi građani bili zaštićeni od takvih predstavnika države. Podvlačimo da isprebijani mladići ničim nijesu izazvali ovakvu brutalnu reakciju policije, osim ako u Crnoj Gori nije zabranjeno pjevati navijačke pjesme Crvene Zvezde i drugih klubova iz Srbije“, navodi Vučurović.

Nova, kako se dodaje u saopštenju, očekuje reakciju tužilaštva.

„I to reakciju koja će biti opomena svima onima kojima uniforma služi za iživljavanje nad građanima i za slanje političkih ili šovinističkih poruka. Nejasno je zašto još uvijek nije reagovao i ministar Raško Konjević i unutrašnja kontrola policije koja je dužna da ispita ovakve slučajeve“, naveo je Vučurović.

U saopštenju Nove se kaže da je odjeljenje policije u Danilovgradu od ranije uočeno po raznim sličnim ispadima.

„Maltretiranju su do sada bili izloženi brojni mještani, pa i učesnici u saobraćaju, i neophodno je da nadležni pod hitno sankcionišu nezakonite postupke prema građanima od strane danilovgradske policije, a posebno njenih rukovodilaca“, zaključio je Vučurović.

Bonus video: