Stanje na putevima

AMSCG: Na sjeveru zbog snijega i vjetra smanjena vidljivost

Na magistralnom putu Podgorica-Kolašin kod tunela 18 došlo je do izlivanja veće količine vode na putu pa se saobraća jednom trakom
0 komentar(a)
Žabljak, snijeg, Foto: Obrad Pješivac
Žabljak, snijeg, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 16.03.2013. 11:38h

U Crnoj Gori se saobraća po suvim putevima, a na sjeveru je zbog snijega i jakog vjetra vidljivost smanjena, saopšteno je iz Auto-moto saveza (AMSCG).

Iz AMSCG su podsjetili da je za vrijeme sniježnih padavina zabranjen saobraćaj za kamione sa prikolicom i šlepere na dionicama preko planinskih prevoja u skladu sa postavljenom saobraćajnom signalizacijom.

Poseban oprez preporučuju zbog učestalih odrona na gotovo svim putevima.

Saobraćaj je zabranjen za kamione sa prikolicom i šlepere na putevima Nikšić-Šavnik,Plužine-Šćepan polje i Rožaje-Kula.

Na magistralnom putu Podgorica-Kolašin kod tunela 18 došlo je do izlivanja veće količine vode na putu pa se saobraća jednom trakom.

Na magistralnom putu Budva-Petrovac u mjestu Pržno zbog urušavanja kolovoza zabranjuje se saobracaj za sva motorna vozila.

Teretna vozila iz pravca Bara usmjeravaju se kroz tunel Sozina a teretna vozila iz pravca Budve preko Cetinja, dok putnička prolaze kroz Miločer.

Na magistralnom putu M-2 na dionici Podgorica-Kolašin, zbog rekonstrukcije tunela četiri i deset, saobraćaj se obustavlja za sve vrste vozila od devet do 11 i od 13 do 15 sati.

U toku je rekonstrukcija tunela Tivran, na magistralnom putu M-2 Ribarevina-Berane, zbog čega će se saobraćati u skladu sa privremeno postavljenom saobraćajnom signalizacijom.

Na magistralnom putu Kotor-Lepetani zbog izgradnje kanalizacionog sistema Muo-Prčanj-Stoliv do završetka radova saobraćaj je u prekidu i preusmjeren na put preko Tivta.

Na dijelu magistralnog puta M-2, na dionici Debeli Brijeg-Kamenari postavljena je privremena saobraćajna signalizacija, zbog izgradnje kanalizacionog kolektora.

Na magistralnom putu M-2 Petrovac-Podgorica zbog sanacija klizišta zabranjen je saobraćaj teška teretna vozila, odnosno šlepere i kamione sa prikolicom. Teška teretna vozila mogu koristiti alternativne puteve Podgorica-Cetinje-Budva i put kroz tunel Sozina.

Na magistralnom putu M-2.4 na dionicu Krute-Vladimir do raskrsnice za Ostros, zbog rekonstrukcije puta na mjestu radova saobraća se jednom trakom naizmjenično.

Na starom putu Podgorica-Danilovgrad, od skretanja za Malo brdo do skretanja za Rogame, zbog izvođenja radova saobraćaj je u prekidu za sve kategorije vozila do 20. marta.

Preporučujemo za Vas