Poleksić predložen za načelnika u Ministarstvu odbrane

Poleksić je od 2005. godine bio zaposlen u Agenciji za nacionalnu bezbjednost, a od 2011. je na mjestu savjetnika ministra odbrane
90 pregleda 0 komentar(a)
Ministarstvo odbrane, Foto: Vijesti online
Ministarstvo odbrane, Foto: Vijesti online
Ažurirano: 15.03.2013. 17:18h

Crnogorska Vlada predložila je da se za načelnika Odjeljenja za vojno obavještajne i bezbjedonosne poslove u Ministarstvu odbrane (MO) postavi Goran Poleksić, saznaje agencija MINA.

Poleksić je završio Pravni fakultet. Od 1998. do 2005. godine radio je u Ministarstvu unutrašnjih poslova - Služba državne bezbjednosti.

Od 2005. godine je bio zaposlen u Agenciji za nacionalnu bezbjednost, a od 2011. je na mjestu savjetnika ministra odbrane za obavještajne i kontraobavještajne poslove.

O predlogu da se Poleksić imenuje na funkciju načelnika Odjeljenja za vojno obavještajne i bezbjedonosne poslove u MO raspravljaće u ponedjeljak članovi Odbora za bezbjednost i odbranu.

Pripremljeni su planovi obuke i edukacije vojno obavještajnog personala

Crnogorska Vlada je, u okviru implementacije Zakona o odbrani, usvojila Izmjene i dopune pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta u MO kojim je definisana unutrašnja organizacija i sistematizacija radnih mjesta u Odjeljenju za vojno obavještajne i bezbjednosne poslove.

Na taj način je formirano Odjeljenje za vojno obavještajne i bezbjednosne poslove.

Sačinjeni su podzakonski akti iz nadležnosti MO i bezbjednosno-tehnički i građevinsko-tehnički elaborat neophodan za adaptaciju prostora u zgradi Ministarstva u kojem će biti smješteno Odjeljenje, u skladu sa NATO standardima.

Saopšteno je da su izabrani ljudi za određeni broj mjesta u novoformiranom Odjeljenju i izvršene bezbjednosne provjere u skladu sa zakonskom procedurom.

Pripremljeni su planovi obuke i edukacije vojno obavještajnog personala i počela je realizacija edukativnog procesa.

Bonus video: