Klizište u Pržnu zaustavilo vozila

Izgradnjom temelja buduće četvorospratnice u Budvi urušen potporni zid najprometnije saobraćajnice na primorju
63 pregleda 1 komentar(a)
Pržno, odron, Foto: Vuk Lajović
Pržno, odron, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 15.03.2013. 16:39h

Budvanska policija zabranila je jutros saobraćaj glavnom jadranskom magistralom kroz Pržno, te vozila preusmjeravala kroz Miločerski park, nakon što je izgradnja temelja buduće četvorospratnice u tom naselju, pokrenula klizište i urušila potporni zid najprometnije saobraćajnice na primorju.

Kolaps, koji je izazvao prekid, uslijedio je nakon odluke Direkcije za saobraćaj da zabrani dalje saobraćanje vozilima, zbog opasnosti da se ne uruši magistrala.

Temelji stambene zgrade započeti su u dnu magistrale, a kako je „Vijestima” potvrđeno u policiji, riječ je o investitoru Momčilu Vujanoviću, dok je izvođač radova firma “Kroling”.

Do urušavanja zida kamenog potpornog zida, koji osigurava magistralni put, došlo je usljed obilnih padavina i bujičnih potoka, koji su pokrenuli klizište, nakon što su u dnu brda prethodno potkopani temelji.

Na sajtu Opštine Budva piše da je građevinska dozvola za taj objekat izdata krajem novembra prošle godine, te da je predviđena izgradnja podruma sa garažom, suterena, prizemlja i četiri etaže, ukupne bruto građevinske površine od 2.784 kvadrata.

Vozila su preusmjeravana na Milošerski park, dok su kamioni iz pravca Bara usmjeravani kroz tunel Sozina, a iz pravca Budve, preko Cetinja.

Bonus video: