U petak skup protiv gradnje HE na Limu

Izvšrni direktor NVO Euromost Almer Mekić kazao je da će skup početi u pet minuta do 12 sati
67 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 14.03.2013. 16:46h

Nekoliko nevladinih organizacija (NVO) i ljubitelja prirode organizovaće sjutra u mjestu Kumanica skup povodom međunarodnog Dana borbe protiv visokih brana, sa kojeg će poručiti da su protiv gradnje hidrocentrala na rijeci Lim.

Izvšrni direktor NVO Euromost Almer Mekić kazao je da će skup početi u pet minuta do 12 sati, a pored predstavnika nevladinog sektora okupiće ekologe, građane, ribolovce, splavare i kajakaše koji vole Lim i protive se gradnji hidrocentrala na njemu.

Skup organizuje Koordinacioni odbor NVO Srbije,Crne Gore i Bosne i Hercegovine za očuvanje rijeke Lim, a prema riječima Mekića, biće primjer dobre međunagranične saradnje tih organizacija i građana tri države.

Organizatori skupa su, kako je naveo, za taj dan pripremili i niz aktivnosti, koje će prikazati Lim kao turistički potencijal.

“Želimo da pokažemo da je Lim veliki turistički potencijal, rijeka koju će građani iz ove tri države braniti zajedno, i biti protiv gradnje brana na bilo kojem njenom dijelu, od izvora do ušća”, navodi se u izjavi Mekića.

Bonus video: