Podgorica: Skeleti stoke u park šumi

Kosti od zaklane stoke razbacane su svuda po šumi iza stočne pijace, a otpad ponekad mjesecima niko ne uklanja
4 komentar(a)
skelet životinja, park šuma, Foto: Luka Zeković
skelet životinja, park šuma, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 14.03.2013. 11:24h

Gomila kostiju i raznog otpada od zaklane stoke ostali su na livadi nedaleko od stočne pijace. Višegodišnja praksa je da se, nakon trgovine stoka kolje u park šumi između stočne pijace i sportskog aerodroma “Špiro Mugoša”.

“Ovo nije prvi put da se kosti, koža i ostali otpad od zaklane stoke ostave u park šumi, pored stočne pijace. To je gotovo redovna pojava, a ranije se dešavalo i da ovce pasu travu pored lešine od krave, koze ili ovce”, kazao je predsjednik NVO Sinhro Boban Pejović.

Kosti od zaklane stoke razbacane su svuda po šumi iza stočne pijace, a otpad, kaže Pejović, ponekad mjesecima niko ne uklanja.

“Sreća što u ovo doba godine nijesu visoke temperature, inače se ovuda ne bi moglo proći od smrada. Ovog puta su ostale samo kosti, dok su ranije često ostavljana crijeva i druge iznutrice. Zbog neodgovornih prodavaca i kupaca stoke, ali i ostalih građana, park šuma na Starom aerodromu više liči na mjesto za odlaganje otpada, nego na park za šetnju i odmor građana koji žive u ovom dijelu grada”, kazao je Pejović.

Bonus video: