Podgorica: Otvaranje renovirane Poliklinike 28. marta

Radovi na Poliklinici su koštali oko 1,2 miliona eura, a 80 odsto novca obezbijeđeno iz donacija
345 pregleda 4 komentar(a)
Poliklinika, bolnica, KC, Foto: Luka Zeković
Poliklinika, bolnica, KC, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 14.03.2013. 10:31h

Rekonstruisana Poliklinika Klčiničkog centra Crne Gore, biće otvorena 28. marta u 12 časova, najavio je direktor te ustanove dr Milan Mijović.

On je kazao da su radovi na Poliklinici, koja je prepoznata kao izvor najvećeg nezadovoljstva pacijenata, koštali oko 1,2 miliona eura, a da je 80 odsto novca obezbijeđeno iz donacija.

Rekontrukcija je počela u junu prošle godine, kada je najavljeno da će biti gotovi za oko šest mjeseci. Poliklinika će biti u potpunosti opremljena najnovijim informacionim tehnologijama, sa centralnim zakazivanjem pregleda i dijagnostičkih procedura.

Ministar zdravlja prof dr Miodrag Radunović prilikom obilaska te ustanove poručio je da je Poliklinika bila prepoznata kao usko grlo u KCCG, ali da će uvođenjem novih tehnologije nestati i gužve.

“Iako su godine krize u ovoj instituciji ima ozbiljnih investicija”, kazao je Radunović.

U Poliklinici KC godišnje se pruži oko 1.400.000 zdravstvenih usluga

U Kliničkom centru radi 67 specijalističkih i supspecijalističkih ambulanti. U Poliklinici KC godišnje se pruži oko 1.400.000 zdravstvenih usluga.

U toku su i radovi na adaptaciji i rekonstrukciji Ginekološko-akušerske klinike, a Mijović je kazao da očekuje da oni budu gotovi za nekoliko mjeseci. Probijanje rokova opravdao je dužom tenderskom procedurom.

Radunović je rekao i da u toku radovi na poboljšanju energetske efikasnosti u Instititu za bolesti djece, vrijedni oko 400.000 eura, kao i da se u proteklom periodu u KCCG uvedeno 10 do 15 procedura zbog kojih su pacijenti ranije slati u inostranstvo.

Tako je uvedena tromboliza akutnog moždanog udara, koronografija i stentovanje srčanog infarkta u okviru takozvanog "zlatnog sata", brahiterapija za karcinom kože...

Bonus video: