Bogdanović: Tender za žičaru Kotor–Lovćen–Cetinje početkom juna

Događaj u Kanu najveći je međunarodni sajam nekretnina, kojem prisustvuju učesnici i posjetioci iz više od 90 zemalja
0 komentar(a)
Aleksandar Bogdanović, Foto: Prijestonica Cetinje
Aleksandar Bogdanović, Foto: Prijestonica Cetinje
Ažurirano: 13.03.2013. 13:45h

Crnogorska Prijestonica predstavila se na Međunarodnom sajmu nekretnina MIPIM 2013, koji se do 15. marta održava u Kanu. Cetinje na sajmu predstavlja i gradonačelnik Aleksandar Bogdanović.

Prema izjavama iz njegovog kabineta, tokom prvog dana sajma, za crnogorski štand, na kojem je poseban prostor pripao ponudi Prijestonice, vladalo je znatno interesovanje. Prijestonica Cetinje na ovogodišnjem sajmu predstavlja stimulativne mjere i podsticaje namijenjene investitorima.

Prijestonica Cetinje na ovogodišnjem sajmu predstavlja stimulativne mjere i podsticaje namijenjene investitorima

Tokom prezentacije, koju je održao Bogdanović, akcentovan je set povoljnosti koje gradska uprava, u sintezi sa već postojećim podsticajima sa državnog nivoa, nudi zainteresovanim investitorima.

Tom prilikom, Bogdanović je istakao koncept višenamjenskog kompleksa Marina Abramović Community Centre Obod Cetinje (MACCOC), najavljujući već za naredni mjesec i prezentaciju master plana pomenutog sadržaja. Posebno interesovanje kod prisutnih investitora izazvao je projekat gradnje žičare Kotor – Lovćen – Cetinje.

U tom pogledu, Bogdanović je najavio kako će tender za izbor privatnog partnera biti raspisan u saradnji sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj već tokom juna.

Inače, na crnogorskom štandu, u organizaciji Ministarstva održivog razvoja i turizma, danas je organizovana prezentacija naše države, pod nazivom „Crna Gora – skriveni dragulj Mediterana“.

Tom prilikom, potencijale za ulaganja u Crnu Goru predstavio je ministar truzima Branimir Gvozdenović, koji je prisutne podrobnije informisao o investicionim mogućnostima. U sklopu prezentacije Crne Gore, juče je bilo više riječi i o projektima Porto Montenegro, Luštica Development, Boka Group i Montera.

Gradonačelnik Bogdanović danas će u Kanu učestvovati na skupu „Mayor's Think Tank“, kojem će prisustvovati visoki predstavnici najvećih evropskih metroploa, poput Pariza, Berlina, Mančestera, Lisabona, Kopenhagena, Helsinkija, Moskve, Varšave, Atine…

Događaj u Kanu najveći je međunarodni sajam nekretnina, kojem prisustvuju učesnici i posjetioci iz više od 90 zemalja. Procjene govore da će ovogodišnjem izdanju MIPIM-a prisustvovati blizu 20 hiljada posjetilaca, među kojima gotovo petinu čine predstavnici investitorskih kompanija i grupa.

Bonus video: