Azerbejdžan finansira uređenje Kraljevog parka u Podgorici

Mugoša je rekao da se nada da će uskoro, na sličan način, biti uređen i Karađorđev park
103 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 12.03.2013. 17:25h

Gradonačelnik Miomir Mugoša najavio je da bi do kraja ove sedmice trebalo da bude potpisan ugovor o uređenju i izgradnji Kraljevog parka preko puta hotela “Crna Gora”, koji će finansirati Vlada Azerbejdžana.

Mugoša je u vili Gorica, nakon prezentacije budućeg luksuznog kompleksa „One and Only“ u Kumboru, u koji azerbejdžanska kompanija “Socar” planira da uloži oko 260 miliona eura u narednih osam godina, rekao da je prihvaćen zajednički projekat uređenja Kraljevog parka - od Umjetničkog paviljona, obalom Ribnice, do spomenika kralja Nikole.

“Odlučili smo da se postavi spomenik Husein Džavidu, čuvenom pjesniku iz Azerbejdžana koji je stradao u Staljinovim čistkama. Dobili smo građevinsku dozvolu i za par dana, a sve zavisi od vremenskih prilika, će početi uređenje i izgradnja tog parka“, rekao je Mugoša.

On je najavio da će biti postavljen spomenik i Božidaru Vukoviću Podgoričaninu.

“Biće dva spomenika... , kao i kompletan mobilijar, ograda slična onoj u parku na Kruševcu, velika fontana, dva velika igrališta, odmorište za prolaznike, nova rasvjeta, sistem navodnjavanja i obezbjeđenja“, rekao je Mugoša, ocijenivši da će park biti i svojevrsna podrška budućem “Hilton“ hotelu.

On nije želio detaljnije da govori o vrijednosti samog projekta, navodeći da je u pitanju velika cifra, koja će biti poznata nakon što bude potpisan ugovor o izgradnji.

Mugoša je rekao da se nada da će uskoro, na sličan način, biti uređen i Karađorđev park.

Baku dobija ulicu

Predstavljen je i projekat izgradnje saobraćajnice od Ulice Meše Selimovića, prema Studentskoj ulici kroz Tološku šumu, koja će, prema odluci Komisije za imenovanje ulica, nositi ime po glavnom gradu Azerbejdžana - Bakuu.

“Već smo počeli njenu rekontrukciju između dva parka“, kazao je Mugoša.

Na pitanje „Vijesti“ da li su investitori iz Azerbejdžana zainteresovani za nova ulaganja u Glavnom gradu, Mugoša je odgovorio potvrdno, navodeći da će o tome biti riječi “nekom drugom prilikom“.

Bonus video: